Η Γιάννα Τερζή έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου αναφέρθηκε πρώτη φορά ανοιχτά στο πρόβλημα υγείας της.
Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια μέσα από το κείμενο που έγραψε αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με όγκο στον νωτιαίο μυελό πριν από τρία χρόνια. Επίσης, το κείμενο συνόδευε μια φωτογραφία από το νοσοκομείο στη Γερμανία.
Αρχικά έγραψε: «Σήμερα ολοκληρώνω 43 κύκλους γύρω από τον ήλιο. Τέτοιες μέρες 3 χρόνια πριν, μέσα στην καραντίνα, διαγνώστηκα με όγκο στον νωτιαίο μυελό. Ένα γεγονός που άλλαξε τη ζωή μου με πολλούς τρόπους και για πάντα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες της διάγνωσης, της επέμβασης, της αποκατάστασης, και της συνέχειας της ζωής μου στο συγκεκριμένο post».
Και συνέχισε: «Θα πω μόνο το εξής. Εκείνες τις στιγμές, εκείνα τα δευτερόλεπτα, τις ώρες, τις μέρες, τους μήνες που βρίσκεσαι στα πιο χαμηλά σου, στα πιο αδύναμά σου, στα εγκαταλελειμμένα σου, τότε είναι που γεννιέται ο πιο δυνατός εαυτός σου. Αυτός που θα καθορίσει τι πετάς και τι κρατάς για το υπόλοιπο της ζωής σου. Και που σιγά-σιγά θα χτίσει την πιο ξεκάθαρη, ουσιαστική κι αληθινή σχέση με σένα και με τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαι ευγνώμων για την γνώση, για τον πόνο, για την ενσυναίσθηση, τη συμπόνια, τα δάκρυα, τις απώλειες, την αγάπη, τη δύναμη, τις αγκαλιές, την οικογένεια, τους φίλους, τους γιατρούς, τα ζωάκια μου, το σώμα μου!! Και για τα πραγματικά “no fu**s given” που σου μαθαίνει μια τέτοια εμπειρία! Μηδενίζω.. πάει να πει πως ξαναρχίζω».
Δείτε την ανάρτηση
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η τραγουδίστρια μιλάει για πρόβλημα υγείας. Τον Απρίλιο, είχε αναφερθεί σε ένα αυτοάνοσο νόσημα που αντιμετώπιζε. Συγκεκριμένα, μέσα από stories στο Instagram, είχε αποκαλύψει πως ταλαιπωρείται από κνίδωση δημοσιεύοντας μια φωτογραφία, όπου έδειξε τα σημάδια στα πόδια της.
«Τα αυτοάνοσα τα ξέρετε; Ε αυτό. Κνίδωση», είχε γράψει χαρακτηριστικά η Γιάννα Τερζή.
Τι είναι η κνίδωση
Η κνίδωση είναι μια αλλεργική αντίδραση του δέρματος σε διάφορα εξωτερικά ή εσωτερικά ερεθίσματα. Τα ερεθίσματα αυτά προκαλούν την εμφάνιση ενός χαρακτηριστικού εξανθήματος, το οποίο περιγράφεται επιστημονικά με τον όρο «πομφός», μία υπέγερση του δέρματος, με πιο έντονο κόκκινο χρώμα περιφερικά και πιο αχνό στο κέντρο της βλάβης.
Ο όρος κνίδωση προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «κνίδη» που σημαίνει τσουκνίδα, ακριβώς επειδή η επαφή της τσουκνίδας με το δέρμα προκαλεί παρόμοια αντίδραση στο ανθρώπινο δέρμα. Λόγω του πόνου που συχνά προκαλεί σε τένοντες και αρθρώσεις, ασθενείς με κνίδωση συχνά αναζητούν ορθοπεδική αντί για δερματολογική βοήθεια, η οποία και είναι αναποτελεσματική για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.