More

    Η πρωτεΐνη που υπάρχει στο σώμα μας, θα γίνει… το φάρμακο κατά της φαλάκρας

    Φωτογραφία από Chokniti Khongchum

    Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη που βοηθά τις μακριές, δυνατές τρίχες να αναπτυχθούν από κρεατοελιές στο δέρμα μας.

    Αυτή η πρωτεΐνη θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία νέων θεραπειών για τη φαλάκρα, με μικροβελονισμό στο τριχωτό της κεφαλής.

    Μια πρώτη δοκιμή αυτής της προσέγγισης που μοιάζει με Botox πρόκειται να ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με νέα έρευνα, υπάρχει ένα μόριο που οδηγεί τους ενοχλητικούς σπίλους στο δέρμα μας να υπερπαράγουν τρίχες.

    Και οι ερευνητές που ανακάλυψαν το δυναμικό ανάπτυξης μαλλιών πιστεύουν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της τριχόπτωσης που σχετίζεται με την ηλικία.

    «Η φύση τα έχει όλα», είπε στο Insider ο επιστήμονας μαλλιών Maksim Plikus από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine. 

    Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature την Τετάρτη, ο Plikus και οι συνεργάτες του αποκάλυψαν ότι η οστεοποντίνη – δεν είχε προηγουμένως συνδεθεί με την τριχοφυΐα. Ο Plikus πιστεύει ότι αυτή η ένωση θα μπορούσε να μπει με βελόνα στο τριχωτό της κεφαλής ανδρών και γυναικών που έχουν φαλάκρα για να ξαναξυπνήσει τα τριχοθυλάκια που έχουν αδρανήσει, σε μια σχεδόν ανώδυνη διαδικασία που μοιάζει με botox.

    Αλλά πρώτα, αυτή η νέα τεχνική κατά της φαλάκρας – η οποία έχει ήδη δοκιμαστεί σε ποντίκια – πρέπει να αποδειχθεί επιτυχής σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, που θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news