More

    Ισραήλ: Πόσο κόστισε η δολοφονία Νασράλα; – Πόσα δις κόστισαν 50 ημέρες επιχειρήσεων στον Λίβανο;

    Ο πόλεμος του Ισραήλ στο μέτωπο με τον Λίβανο έχει κοστίσει περίπου 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια από τις αρχές Σεπτεμβρίου, εν μέρει λόγω της χρήσης ακριβών πυρομαχικών, όπου η αύξηση των δαπανών θα απαιτήσει από την κυβέρνηση να αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό.

    Το κόστος της επέκτασης του πολέμου στο μέτωπο του Λιβάνου, εκτός από τη συνεχιζόμενη χερσαία επίθεση στη Γάζα, έχει φτάσει περίπου τα 6,7 δισεκατομμύρια σέκελ τις τελευταίες 50 ημέρες από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Αυτές οι σημαντικές δαπάνες θα απαιτήσουν το «σπάσιμο» τους για την αποπληρωμή και την αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού του Ισραήλ αμέσως μετά τις γιορτές.

    Ανώτερος αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι μόνο τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση των 10 δευτερολέπτων για την εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης σε καταφύγιο στην περιοχή Νταχίγια της Βηρυτού, κόστισαν 6.77 εκατομμύρια δολάρια. Η επιχείρηση για τη δολοφονία του διαδόχου του, Χασίμ Σαφιεντίν, σε μια παρόμοια εκτεταμένη βομβιστική επίθεση, κόστισε άλλα 4,2 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα YNET και Matzav η οποία προσέγγισε περισσότερες πηγές.

    Ισραήλ: Πόσο κόστισε η δολοφονία Νασράλα; - Πόσα δις κόστισαν 50 ημέρες επιχειρήσεων στον Λίβανο;Ισραήλ: Πόσο κόστισε η δολοφονία Νασράλα; - Πόσα δις κόστισαν 50 ημέρες επιχειρήσεων στον Λίβανο;

    O Χασίμ ή Χασέμ Σαφιεντίν ο οποίος προαλείφονταν για αντικαταστάτης του Χασάν Νασράλα.

    Τα κόστη πυρομαχικών και πυραύλων επιστρέφουν και χτυπούν την ισραηλινή οικονομία

    Σύμφωνα με στρατιωτικό αξιωματούχο, πριν ο πόλεμος επεκταθεί στο Λίβανο, το ημερήσιο κόστος των μαχών στη Γάζα ήταν περίπου 108 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα, με τον Λίβανο επίσης μέρος της σύγκρουσης, το ποσό αυτό έχει εκτοξευθεί σε πάνω από 131.785.500 δολάρια ημερησίως.

    Ένα μεγάλο μέρος αυτών των δαπανών αποδίδεται στη μαζική κινητοποίηση των εφεδρειών των IDF, στην ανάπτυξη σημαντικών δυνάμεων στις δύο ζώνες μάχης και στη χρήση πυρομαχικών υψηλού κόστους, συμπεριλαμβανομένων των πυραυλικών επιθέσεων της πολεμικής αεροπορίας.

    Από τους τρεις αξιωματούχους που μοιράστηκαν λεπτομέρειες με τους New York Times, οι δύο επιβεβαίωσαν ότι στο χτύπημα κατά του Νασράλα χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 80 βόμβες, οι οποίες έπεσαν σε διάστημα αρκετών λεπτών. Οι λεπτομέρειες σχετικά με το βάρος και τον τύπο αυτών των βομβών δεν αποκαλύφθηκαν.

    Η ισραηλινή οικονομία αισθάνεται την πίεση του κόστους

    Αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα υπερβεί το όριο του προϋπολογισμού του 2024 για τρίτη φορά μετά τις επερχόμενες διακοπές, εν μέσω της καθυστέρησης της χορήγησης βοήθειας ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ουάσινγκτον, η οποία τώρα αναβάλλεται για το επόμενο οικονομικό έτος, όπως μεταφέρει το Quds News Network.

    Οι οικονομολόγοι ανησυχούν όλο και περισσότερο για το βάρος της διατήρησης μιας παρατεταμένης επίθεσης σε δύο μέτωπα, καθώς ένας ειδικός σε θέματα οικονομικών σημείωσε ότι οι διευρυμένες επιχειρήσεις στο Λίβανο, οι μαζικές κινητοποιήσεις εφέδρων και οι εντατικοποιημένες εμπλοκές στο νότο απαιτούν σημαντικές, απρόβλεπτες προσαρμογές του προϋπολογισμού.

    Η «Επιτροπή Νάγκελ», η οποία ανέλαβε πρόσφατα να επανεξετάσει τις προβλέψεις του αμυντικού προϋπολογισμού του Ισραήλ, δημοσίευσε μια προκαταρκτική έκθεση- ωστόσο, απέφυγε να ασχοληθεί με συγκεκριμένες αυξήσεις χρηματοδότησης που απαιτούνται από το 2025 έως το 2030.

    Ο στρατός ζητά επιπρόσθετα 58 δισ. παρά την χρηματοδότηση των ΗΠΑ και τις δωρεές οπλισμού

    Το πολεμικό κατεστημένο του Ισραήλ ζητά πρόσθετα 58 δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα χρόνια, αν και το υπουργείο Οικονομικών αντιδρά, επικαλούμενο την ανάγκη ο ισραηλινός στρατός να βελτιστοποιήσει την αποδοτικότητα, διαχειριζόμενος μεγαλύτερους προϋπολογισμούς, παρατείνοντας την υποχρεωτική θητεία και αυξάνοντας τις εφεδρικές δυνάμεις.

    Οι αναφορές δείχνουν ένα αξιοσημείωτο ετήσιο δημοσιονομικό κενό τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των αμυντικών απαιτήσεων και των προβλέψεων του υπουργείου Οικονομικών, δημιουργώντας δημοσιονομικές αβεβαιότητες καθώς συνεχίζονται οι παρατεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news