Ο Μάνος Νιφλής και η Ελισάβετ Μουτάφη το 2024 υιοθέτησαν τον γιο τους Δημήτρη. Το ζευγάρι είναι παντρεμένο από το 2018, ενώ ο δημοσιογράφος έχει δύο κόρες από τον πρώτο του γάμο. Καλεσμένος σήμερα (31/3) στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, ο παρουσιαστής μίλησε για το δικό τους ταξίδι στην υιοθεσία και αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των εξωσωματικών στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, μιλώντας για το κομμάτι της υιοθεσίας του γιου τους, ο Μάνος Νιφλής εξήγησε πως πριν το συζητήσουν είχε περάσει από το μυαλό του, καθώς για εκείνον: «Αυτό είναι επίτευγμα ζωής».
«Όταν το έθεσε η Ελισάβετ ως σκέψη, για μένα ήταν υπέροχο. Ήταν απελευθέρωση, λύτρωση, τα πάντα», εξομολογήθηκε.
«Κάναμε 2 προσπάθειες εξωσωματικής»
Σχετικά με το θέμα των εξωσωματικών στην Ελλάδα, ανέφερε ότι: «Εδώ να πω και κάτι άλλο. Εμείς είμαστε και μία χώρα, όπου έχουμε περάσει λίγο απέναντι από το θέμα εξωσωματική. Τι εννοώ. Έχουμε τουρισμό εξωσωματικής στην Ελλάδα, επειδή είμαστε από τις λίγες χώρες που δεν έχουμε φρένο στον αριθμό των εξωσωματικών. Έρχονται και από άλλες χώρες για να κάνουν εξωσωματική εδώ. Είναι μία πολύ καλή πρακτική, προχωράει η επιστήμη, αλλά θέλει για μένα ένα μέτρο, μία ωριμότητα, ένα φίλτρο όλο αυτό. Με γνώμονα το να μην επιβαρύνεις την υγεία της γυναίκας το λέω. Κάναμε 2 προσπάθειες εξωσωματικής και δεν μας βγήκε».
«Όταν μου πρότεινε η Ελισάβετ να υιοθετήσουμε, σοκαρίστηκε με το τρόπο της αντίδρασής μου, γιατί δεν περίμενε τόσο άμεση απάντηση. Δεν χρειάστηκα δευτερόλεπτο, της είπα “ναι πάμε, δεν το συζητάμε”. Είναι πολύ πιο υγιές από το να κάνεις δέκα εξωσωματικές», συνέχισε.
Ακόμα, σημείωσε για την υιοθεσία του γιου τους ότι: «Όλο αυτό ήρθε επίσης πολύ χαλαρά και ωραία. Η Ελισάβετ ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ, σήκωσε ένα πολύ μεγάλο βάρος μόνη της, όμως θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσαμε να κάνουμε».
«Ήρθε κατευθείαν στην αγκαλιά μου»
Στη συνέντευξή του ο Μάνος Νιφλής περιέγραψε και την στιγμή που συνάντησε τον μικρό Δημήτρη: «Πρώτη φορά τον συνάντησα στο αεροδρόμιο, μαζί με τις μικρές. Επειδή είναι απίστευτα κοινωνικός και νούμερο γενικότερα, ήρθε κατευθείαν στην αγκαλιά μου, άρχισε να με επεξεργάζεται και είχε από την αρχή μία μεγάλη προσαρμοστικότητα».
Επιπλέον, ο παρουσιαστής είπε πως: «Αυτά τα παιδιά, έστω και αν η ηλικία τους είναι πολύ μικρή, μέχρι να σβήσουν μνήμες έχουν τα πρόσφατα βιώματα και έχουν και πολύ έντονο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, οπότε προσαρμόζονται πολύ εύκολα. Σοκαρίστηκα όταν μιλούσαμε το πρώτο χρονικό διάστημα για το ότι δεν κοιμάται ο μικρός το βράδυ και μας εξηγούσαν οι ψυχολόγοι ότι έχει μία αγωνία για το αν το πρωί που θα ξυπνήσει θα μας βρει εκεί και θα βρει και αυτά που είχε την προηγούμενη ημέρα».
«Επίσης χτυπάει το παιδί στο σαλόνι του τραπεζιού και τρελαίνεσαι, γιατί ξεσηκώνει τον κόσμο με τα κλάματα. Ο Δημήτρης την πρώτη φορά που χτύπησε στο τραπέζι δεν έκλαψε και μου έκανε τρομερή εντύπωση. Όταν το συζητούσα με έναν φίλο μου ψυχολόγο μου εξήγησε ότι το κλάμα συνήθως είναι ένα κάλεσμα υποσυνείδητα, ότι «προσέξτε με», εκτός του πόνου. Ο Δημήτρης μέχρι εκείνο το σημείο και να έκλαιγε ποιος θα ενδιαφερόταν; Από τότε, μόλις πήρε χαμπάρι ότι κάποιος μπορεί να ενδιαφερθεί, μας έχει ταράξει στο κλάμα» αποκάλυψε.