«Η παραβατικότητα των ανηλίκων έχει πολλές προεκτάσεις και δεν είναι κυριότερη η καταστολή και ο σωφρονισμός»
Για την ανηλικότητα και αν το όριο θα κατέβει από τα 15 έτη στα 14 και πως μπορεί να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα σε πρόληψη και καταστολή ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
«Ήταν μια από τις προτάσεις που έγιναν από τους συναρμόδιους υπουργούς αλλά απορρίφθηκε από τον πρωθυπουργό και ήταν η μοναδική που απορρίφθηκε. Κρίθηκε από τον πρωθυπουργό ότι δεν θα κερδίσουμε τίποτα με το να κατεβάσουμε κατά έναν χρόνο το όριο ηλικίας. Δεν είναι ζήτημα καταστολής σε τόσο μικρές ηλικίες. Σίγουρα η αυστηροποίηση έχει μεγάλη αξία σε πολλές άλλες διατάξεις και πρέπει να σταθούμε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με μέτρα που έχουν προληπτικό χαρακτήρα και στοχεύουν στη θωράκιση των εν δυνάμει θυμάτων όπως η πλατφόρμα για το μπούλινγκ», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
Και συνέχισε: «Πάνω από 400 περιστατικά έχουν γίνει γνωστά και έχουν αντιμετωπιστεί. Η βία όμως δεν μένει στα σχολεία. Έχουμε πολλαπλασιασμό των συλλήψεων. Έχουμε γραμμή καταγγελίας και προλαβαίνουμε όσα περιστατικά μπορούμε. Ως νέος γονέας πρέπει να πω ότι είναι ευθύνη των γονιών. Σε αυτή τη χώρα έχουμε συνηθίσει να τα αποδίδουμε όλα στο κράτος. Κάποια περιστατικά δεν μπορείς να πιστέψεις ότι γίνονται από μικρά παιδιά. Πρέπει λίγο να κοιταχτούν στον καθρέφτη οι γονείς των παιδιών αυτών και να καταλάβουν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Είμαστε δίπλα τους όλοι και τα περιπολικά επεμβαίνουν σε λίγα λεπτά. Να μην φοβούνται και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Μιλάμε για παιδιά. Είναι ένα βαθιά κοινωνικό ζήτημα και όχι καταστολής.
Η παραβατικότητα των ανηλίκων έχει πολλές προεκτάσεις και δεν είναι κυριότερη η καταστολή και ο σωφρονισμός».