More

    Mπακαλιάρος σκορδαλιά με το ιδανικότερο κουρκούτι

    Αν θέλετε έναν μπακαλιάρο που να είναι εξωτερικά απόλυτα τραγανός και να διατηρεί τη νοστιμιά του χωρίς να πανιάζει, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Το μυστικό για το τέλειο κουρκούτι βρίσκεται στον κουρκουμά, που όχι μόνο δίνει υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα, αλλά βοηθά και στη δημιουργία μιας τραγανής και ανάλαφρης κρούστας.

    Επιπλέον, για να διατηρηθεί η κρούστα αναλλοίωτη, ο μπακαλιάρος δεν στραγγίζεται σε απορροφητικό χαρτί, αλλά τοποθετείται σε σχάρα, ώστε να παραμείνει τραγανός μέχρι την τελευταία μπουκιά. Συνδυάστε τον με μια βελούδινη σκορδαλιά, και έχετε το απόλυτο ελληνικό πιάτο!

    Για το Μπακαλιάρο

    1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος (χωρίς πέτσα και κόκκαλο)
    αλεύρι γ.ο.χ
    Για το κουρκούτι
    660 μλ σόδα που πίνουμε (2 κουτάκια)
    100 γρ. κορν φλάουρ (3/4 της κούπας)
    400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
    1 κ.γ. κουρκουμά
    2 κ.γ. αλάτι
    2 κ.γ. μπέικιν πάουντετρ

    Για τη Σκορδαλιά

    700 γρ. πατάτες (3-4 πατάτες)
    4 σκελίδες σκόρδου
    100 γρ. ελαιόλαδο
    50 γρ. λευκό ξίδι
    1 κ.γ. αλάτι
    2 κ.σ. νερό που βράζουν οι πατάτες
    Για το τηγάνισμα
    Ηλιέλαιο

    Εκτέλεση

    • Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
    • Σε έναν πολυκόφτη, βάζουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, λευκό ξίδι, νερό που βράζουν οι πατάτες και πολτοποιούμε.
    • Ρίχνουμε τις καυτές πατάτες σε ένα μπολ, τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα σκόρδου μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
    • Κόβουμε σε ισόπαχες φέτες τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο.
    • Για το κουρκούτι, ρίχνουμε σε ένα μπολ σόδα που πίνουμε, αλεύρι, κορνφλάουρ, κουρκουμά, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    • Πανάρουμε τον μπακαλιάρο πρώτα σε αλεύρι, μετά στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε αμέσως σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
    • Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο πάνω σε σχάρα για να μην παγώσει.
    • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news