More

    Ολυμπιακοί Αγώνες 2028: Πώς θα αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό οι διοργανωτές – «Χωρίς αυτοκίνητο»

    Στο Λος Αντζελες, την πόλη των Ομυμπιακών Αγωνων του 2028 βρίσκεται η ολυμπιακή σημαία, λιγα 24ωρα μετα την τελετή λήξης των Αγώνων του Παρισιού.

    Η αμερικανική μεγαλούπολη, ετοιμάζεται να υποδεχθει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ενα απο τα μεγάλα στοιχήματα που αντιμετωπίζει είναι το κυκλοφοριακό χάος και τα μέτρα που θα χρειαστεί να πάρει.

    Το Λος Άντζελες σχεδιάζει να ενθαρρύνει την εξ αποστάσεως εργασία και τα μη τυποποιημένα ωράρια εργασίας για να αποτρέψει το κυκλοφοριακό χάος κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2028, δήλωσε το Σάββατο η δήμαρχος της πόλης, όπως σημειώνει το Bloomberg.

    Σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι πριν από την τελετή λήξης της Κυριακής, η Κάρεν Μπας επανέλαβε τα σχέδια για Ολυμπιακούς Αγώνες «χωρίς αυτοκίνητο», στους οποίους οι θεατές θα χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσουν στους χώρους διεξαγωγής σε όλη την εκτεταμένη μητρόπολη.

    Το 1984, όταν η πόλη της Νότιας Καλιφόρνιας φιλοξένησε τους Αγώνες για δεύτερη φορά, ο τότε δήμαρχος Τομ Μπράντλεϊ κλιμάκωσε τις ώρες εργασίας για να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ο Μπας δήλωσε ότι το Λος Άντζελες μπορεί να κάνει το ίδιο και πάλι.

    Η εμπειρία του Παρισιού

    Ολυμπιακοί Αγώνες 2028: Πώς θα αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό οι διοργανωτές - «Χωρίς αυτοκίνητο»Ολυμπιακοί Αγώνες 2028: Πώς θα αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό οι διοργανωτές - «Χωρίς αυτοκίνητο»

    Η δήμαρχος του Λος Αντζελες με τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων

    Ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει είναι να συναντηθούμε με τους μεγάλους εργοδότες της πόλης και να συζητήσουμε για την κλιμάκωση του ωραρίου εργασίας”, δήλωσε η Κ.Μπας , σημειώνοντας ότι η προσπάθεια πριν από τέσσερις δεκαετίες επιτεύχθηκε με πολύ λιγότερη τεχνολογία από ό,τι είναι σήμερα διαθέσιμη.

    Οι προτάσεις που υπάρχουν δοκιμάστηκαν την περίοδο του κορανοϊου και θα μποροτσαν να εργαζονται μονον οι λεγόμενοι βασικοί εργαζόμενοι.

    Ο πρόεδρος του «Λος Άντζελες 2028» Κέισι Γουάσερμαν δήλωσε ότι “εκατοντάδες” υπάλληλοι και συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων, βρέθηκαν στο Παρίσι τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να παρακολουθήσουν «τι πραγματικά χρειάζεται για να διεξαχθούν Ολυμπιακοί Αγώνες παγκόσμιας κλάσης».

    Άστεγοι

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λος Άντζελες προβάλλονται ως μια ευκαιρία για να ωφεληθούν τα περίπου 4 εκατομμύρια κάτοικων της πόλης και η δημαρχος Καρεν Μπας δήλωσε ότι σχεδιάζει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των μικρών επιχειρήσεων, ώστε να έχουν κάποια οικονομικά οφέλη.

    Καθώς ο χρόνος τρέχει προς τους επόμενους θερινούς αγώνες, 88 πόλεις στην κομητεία του Λος Άντζελες συνεργάζονται ήδη για την αντιμετώπιση των αστέγων, σύμφωνα με τη δήμαρχο.

    «Θα στεγάσουμε τους Angelenos», δήλωσε. Θα στεγάσουμε τους ανθρώπους, θα τους βγάλουμε από το δρόμο, θα τους βάλουμε σε προσωρινή στέγαση, θα αντιμετωπίσουμε τους λόγους για τους οποίους ήταν άστεγοι και θα τους βάλουμε σε μόνιμη στέγαση».

    Η πινακίδα του Χόλυγουντ

    Από τη Δευτέρα, η εστίαση θα μετατοπιστεί στην παράδοση μετά από σχεδόν επτά χρόνια σχεδιασμού, δήλωσε ο Wasserman. “Δεν είμαστε πλέον στο κατάστρωμα, είμαστε στο γήπεδο και έτοιμοι να ξεκινήσουμε”.

    Το Λος Άντζελες 2028 μπορεί να είναι σε θέση να ξεπεράσει το ρεκόρ προσέλευσης που επιτεύχθηκε στο Παρίσι, όπου πωλήθηκαν περισσότερα από 9,5 εκατομμύρια εισιτήρια. “Έχουμε την ευκαιρία να πουλήσουμε σημαντικά περισσότερα εισιτήρια από το Παρίσι”, δήλωσε ο πρόεδρος του «Λος Άντζελες 2028».

    «Δεν έχουμε τον Πύργο του Άιφελ, αλλά έχουμε την πινακίδα του Χόλιγουντ, έχουμε απίστευτους χώρους».

    Ο προϋπολογισμός των Αγώνων του Λος Άντζελες, ο οποίος προηγουμένως προβλεπόταν στα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια, θα ανανεωθεί μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο Κ. Γουάσερμαν. «Αισθανόμαστε πολύ καλά για το πού βρισκόμαστε σήμερα και είναι δουλειά μας να παραμείνουμε πραγματικά επιμελείς», συμπλήρωσε.

    Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 θα προστεθούν το σκουός, το λακρός, το μπέιζμπολ, το σόφτμπολ και – ίσως το πιο σημαντικό – το κρίκετ, προσελκύοντας ενδεχομένως ένα ευρύτερο παγκόσμιο κοινό.

    «Υπάρχουν 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι για τους οποίους το κρίκετ είναι αυτό που κάνει τον ήλιο να ανατέλλει και να δύει κάθε μέρα, και θα δώσουν προσοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως ποτέ άλλοτε”, δήλωσε ο Κέισι Γουάσερμαν.

    Πηγή: ΟΤ

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news