More

    Οστά μαμούθ 40.000 ετών ανακαλύφθηκαν σε κελάρι κρασιών στην Αυστρία

    Ένας οινοποιός ανακάλυψε οστά μαμούθ ηλικίας 30.000 έως 40.000 ετών σε μια κάβα στην Κάτω Αυστρία. Είναι το πιο σημαντικό εύρημα του είδους του εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια.

    Κατά την ανακαίνιση της κάβας στο Γκόμπελσμπουργκ, ένας τοπικός οινοποιός στην περιοχή Κρεμς της Κάτω Αυστρίας βρήκε περίπου 300 οστά μαμούθ, παρόμοια των οποίων δεν έχουν εντοπιστεί εδώ και έναν αιώνα. Οι αρχαιολόγοι επιβεβαιώνουν τώρα ότι το κελάρι και η γύρω περιοχή μπορούν να ταξινομηθούν ως «σημαντική τοποθεσία οστών», που περιέχει τα λείψανα τουλάχιστον τριών μαμούθ!

    Ο Andreas Pernerstorfer ανέφερε τις ανακαλύψεις στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μνημείων αμέσως μόλις τις ανακάλυψε. Στη συνέχεια, το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών (OeAW) επιλήφθηκε της διεξαγωγής πρόσθετης έρευνας σχετικά με την ανακάλυψη του Pernerstorfer.

    Οστά μαμούθ 40.000 ετών ανακαλύφθηκαν σε κελάρι κρασιών στην ΑυστρίαΟστά μαμούθ 40.000 ετών ανακαλύφθηκαν σε κελάρι κρασιών στην Αυστρία

    Από τα μέσα Μαΐου, αρχαιολόγοι από το ÖAW έχουν αποκαλύψει πολλά στρώματα οστών μαμούθ. Τα τεχνουργήματα από πέτρα και τα ευρήματα από κάρβουνο που ανακαλύφθηκαν εκεί δείχνουν ότι τα ευρήματα είναι μεταξύ 30.000 και 40.000 ετών, σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Thomas Einwögerer και τη συνάδελφό του Hannah Parow-Souchon. Υποθέτουν μια «σημαντική θέση οστών» που περιέχει υπολείμματα τουλάχιστον τριών διαφορετικών μαμούθ.

    Η τελευταία φορά που έγιναν συγκρίσιμα ευρήματα στην Αυστρία ήταν πριν από 150 χρόνια, επίσης στην περιοχή του Kρεμς. Εκείνη την εποχή, ένα παχύ στρώμα οστών καθώς και πολιτιστικά στρώματα με τεχνουργήματα από πυριτόλιθο, διακοσμητικά απολιθώματα και κάρβουνο ανακαλύφθηκαν σε ένα παρακείμενο κελάρι στο Gobelsburg.

    Οστά μαμούθ 40.000 ετών ανακαλύφθηκαν σε κελάρι κρασιών στην ΑυστρίαΟστά μαμούθ 40.000 ετών ανακαλύφθηκαν σε κελάρι κρασιών στην Αυστρία

    Το εύρημα στο Gobelsburg σίγουρα εγείρει πολλά συναρπαστικά ερωτήματα, όπως το πώς οι άνθρωποι της Λίθινης Εποχής μπόρεσαν να κυνηγήσουν αυτά τα τεράστια ζώα. «Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι κυνηγούσαν μαμούθ, αλλά εξακολουθούμε να γνωρίζουμε πολύ λίγα για το πώς το έκαναν», λέει ο ερευνητής του OeAW Parow-Souchon. Βρέθηκαν οστά από τρία διαφορετικά μαμούθ: Το μέρος όπου βρέθηκαν θα μπορούσε να είναι το μέρος όπου πέθαναν τα ζώα. Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να τους κυνηγήσουν εκεί και να τους είχαν στήσει μια παγίδα.

    Τα ευρήματα εξετάζονται επί του παρόντος από τους ερευνητές και στη συνέχεια θα παραδοθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, όπου θα γίνει η αποκατάσταση των οστών. Οι ανασκαφές χρηματοδοτήθηκαν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μνημείων και την επαρχία της Κάτω Αυστρίας.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news