More

    Παράλληλες εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης «Μύρτις»

    Ένα εντεκάχρονο κορίτσι, η Μύρτις, που έζησε στο Χρυσό Αιώνα του Περικλή, επιστρέφει 2500 χρόνια μετά, στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη, για να μεταλαμπαδεύσει το πανανθρώπινο και ηχηρό μήνυμα και να αποκτήσει φίλους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

    Σας παρουσιάζουμε τα επιστημονικά και πολιτιστικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν
    την Παρασκευή και το Σάββατο, 3  και 4 Φεβρουαρίου στην βιβλιοθήκη μας

    Παράλληλες εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης «Μύρτις»

    Εκδήλωση 5η : Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, 17:00 μμ-19:00 μμ

    Η Μύρτις την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023, στις 17.00 μμ – 19.00 μμ,  θα σας υποδεχθεί, στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στην πέμπτη εκδήλωση, με το θεατρικό δρώμενο
    για μικρούς και μεγάλους: «Από τα βάθη της Γης, στο φως της Ζωής» της Ελένης Μαρκοπούλου, καθηγήτριας Κολλεγίου Αθηνών, σε μουσική του Φίλιππου Περιστέρη.

    Εργαστήριο μαθητών Δ’, Ε, ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου (με δήλωση συμμετοχής
    στο email: protocollokdvk@kozlib.gr ή πατώντας στο σύνδεσμο http://www.kozlib.gr/kozlib_new/?page_id=1468)

    *Είσοδος ελεύθερη

    Παράλληλες εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης «Μύρτις»

    Εκδήλωση 6η : Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, 18:30 μμ – 20:30 μμ

    Το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2023, στις 18:30 μμ – 20:30 μμ, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μύρτις: το κορίτσι που γεννήθηκε δύο φορές», 1ο βραβείο στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδος, του Νίκου Λουπάκη.
    Θα ακολουθήσει συζήτηση, στην οποία συμμετέχουν: Ο Μιχάλης Καρατσιώλης, μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ο Κωνσταντίνος Τσιώλης, οδοντίατρος – συγγραφέας

    Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

    Μύρτις είναι το όνομα που δόθηκε στην ανάπλαση του προσώπου ενός 11χρονου κοριτσιού – θύματος του λοιμού που το 430 π.Χ. σκότωσε το 1/3 των κατοίκων της Αθήνας.
    Η ανάπλαση πραγματοποιήθηκε, από ειδικούς επιστήμονες, το 2010 και λίγο μετά εντάχθηκε σε μία θεματική έκθεση που περιόδευσε σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
    Με τον τρόπο αυτό η Μύρτις κατάφερε να «επικοινωνήσει» με τους ανθρώπους του 21ου αιώνα και να αποτελέσει μια ιδιαίτερη περίπτωση πολιτιστικού αγαθού, καθώς είναι οντότητα με στοιχεία που αφορούν και την επιστήμη και την εκπαίδευση, ενώ λειτουργεί και ως μέσον αφύπνισης συνειδήσεων, καλώντας σε δράση για μεγάλα παγκόσμια προβλήματα, ενάντια στον πόλεμο, σε κινητοποίηση
    για τη σωτηρία εκατομμυρίων παιδιών που πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που μπορούν
    να αντιμετωπιστούν.

    *Είσοδος ελεύθερη

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news