@andrias_profiterol.gerakas
Η Αθήνα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ζαχαροπλαστείων και αρτοποιείων όπου μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικό προφιτερόλ. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, μπορείς να βρεις μοναδικές εκδοχές του διάσημου γλυκού σε διάφορα μέρη της πόλης.
Η δημιουργία ενός προφιτερόλ με αγνά υλικά είναι μια πρόταση που εστιάζει στη φυσικότητα και την αυθεντικότητα των συστατικών. Οι υπέροχες γεύσεις της σοκολάτας παράγονται από υψηλής ποιότητας σοκολάτα κακάο, τα σουδάκια είναι μαλακά, φρέσκα και δεν περιέχουν τεχνητές προσθήκες ή συντηρητικά, ενώ η κρέμα πατισερί παρασκευάζεται με φυσικά συστατικά όπως αυγά, ζάχαρη και φρέσκο γάλα. Με αυτόν τον τρόπο, το αποτέλεσμα είναι ένα προφιτερόλ που εκπέμπει γνήσια γεύση και ευχαρίστηση.
Αδιαμφισβήτητα, στην πρωτεύουσα ένα από τα πιο διάσημα προφιτερόλ φτιαγμένα με τη γνήσια συνταγή, τα βρίσκεις στον «Ανδριά», με την ιστορία του να ξεκινά στο κέντρο της Αθήνας το 1972 και να συνεχίζεται στη Φιλοθέη και μετέπειτα στον Γέρακα.
Εναλλακτικά, το προφιτερόλ με τη θεϊκότερη σοκολάτα το διαθέτει το Pap Liber, της Οικογένειας Παπαλυμπέρη που άνοιξε το μαγαζί στα Πατήσια το 1974 και η φήμη του εξαπλώθηκε αμέσως.
Μια διαφορετική εκδοχή προφιτερόλ μα με την ίδια κορυφαία ποιότητα και γεύση, προσφέρει το Sorolop στα Εξάρχεια με τα προφιτερόλ γεμάτα παχύρρευστη σοκολάτα και αφράτα σου, που δεσπόζουν στη βιτρίνα και τρελαίνουν κόσμο!
Τέλος, αξίζουν μια δοκιμή και τα προφιτερόλ από το Choureal, το Nouvelle Patisserie και το ξακουστό Riviera στο Παλαιό Φάληρο.