Φωτ. αρχείου / pexels
Αυτά τα εστιατόρια τα επιλέγεις όχι μόνο για τη θαυμάσια κουζίνα τους, αλλά και γιατί αναγάγουν το γεύμα σου σε μία συναρπαστική εμπειρία που δε συναντάς συχνά!
Varoulko Seaside
Το θρυλικό fine dining εστιατόριο του Πειραιά ξεχωρίζει εδώ και πολλά χρόνια τόσο για την πρωτοτυπία στα πιάτα του, όσο και για τις κορυφαίες πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί, πάντα με τις οδηγίες του σεφ του, Λευτέρη Λαζάρου. Η ποιότητά του επιβεβαιώνεται και από τις συνεχείς βραβεύσεις του (Χρυσοί Σκούφοι, Αστέρια Μισελέν και Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας)
Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς
Soil
Στο βραβευμένο με αστέρι Michelin Soil, το ταξίδι προς μια ολιστική γαστρονομική εμπειρία ξεκινά από τον ιδιωτικό κήπο του σεφ του στο Αλεποχώρι. Βιολογικά βότανα και λαχανικά, και εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα συνθέτουν μοναδικές γεύσεις δημιουργικής και βιώσιμης ελληνικής κουζίνας. Η γήινη φιλοσοφία του εστιατορίου, το ισορροπημένο φαγητό και η τέλεια εξυπηρέτηση αναδεικνύουν την εμπειρία στο Soil σε κάτι παραπάνω από ένα απλό δείπνο.
Φερεκύδου 5, Παγκράτι
Σπονδή
Ίσως το γνωστότερο -και πολυβραβευμένο- fine dining εστιατόριο στην Αθήνα, που προσφέρει την art de la table αισθητική του σε έναν υπέροχο χώρο. Η κουζίνα του χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνικές και ευφάνταστους συνδυασμούς, εστιάζοντας βεβαίως στην ποιοτικότερη πρώτη ύλη της εποχής. Η επίσκεψη σε αυτό το εστιατόριο είναι από μόνη της μία σπουδαία εμπειρία.
Πύρρωνος 5, Παγκράτι
Vezené
Το Vezené είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και κομψά μπιστρό της Αθήνας. Τα πιάτα του διαθέτουν εξαιρετικές πρώτες ύλες, διαλεγμένες προσεκτικά από κάθε μέρος της Ελλάδας και είναι εκτελεσμένα μοναδικά, σύμφωνα με τις δημιουργικές ιδέες του σεφ του.
Βρασίδα 11, Αθήνα