Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη ζύμη
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (4 κούπες)
300 γρ. νερό (1 κούπα και 1/4)
200 γρ. στραγγιστό γιαόυρτι (1 κεσεδάκι)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ (2 κ.σ.)
Για το άλειμμα της ζύμης
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το άλειμμα στις πιτούλες
70 γρ. λιωμένο βούτυρο (3 κ.σ.)
1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το Γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι το μπεικιν και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Αλείφουμε τη ζύμη με ελαιόλαδο και την χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια των 200 γρ.
- Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τη βοήθεια ενός πλάστη και την ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τις πιτούλες και από τις δύο πλευρές και τις σερβίρουμε με ότι θέλουμε!