More

    Έλον Μασκ: Πως το αφεντικό του Twitter μπορεί να επηρεάσει τις εκλογές του 2024

    Στις 28 Μαΐου, δύο τύποι του Διαδικτύου, από αυτούς που ξέρουν τα πάντα και μπορούν να συζητήσουν για όλα τα θέματα, από μαγειρική μέχρι πολιτική, ήρθαν σε σύγκρουση στο Twitter.

    Ο πρώτος, ο συγγραφέας Ματ Ιγκλέσιας, έγραψε στην El País πως το δημοφιλές μέσο δικτύωσης συμμορφώθηκε το διάστημα που βρίσκεται στα χέρια του Έλον Μασκ με τις εκκλήσεις λογοκρισίας απολυταρχικών κυβερνήσεων.

    «Είμαι απολυτάρχης της ελευθερίας του λόγου», έγραψε ο προαναφερόμενος, ττιβίζοντας ένα από τα επαναλαμβανόμενα μάντρα του Νοτιοαφρικανού επιχειρηματία.

    «Εγώ, προσωπικά, δεν θα λογόκρινα το Slow Boring» -το ενημερωτικό δελτίο της πλατφόρμας Substack του Ιγκλέσιας —«κατόπιν αιτήματος ξένων αυταρχικών κυβερνήσεων, ακόμη κι αν αυτό μου κόστιζε κάποια χρήματα».

    Αψιμαχίες και δεδομένα

    Ο Μασκ που δεν χάνει ευκαιρία να σηκώσει το γάντι, που μπορεί να του ρίξει ο οποιοσδήποτε, απάντησε άμεσα: «Είσαι τόσο κολλημένος. Παρακαλώ, πες μου, πού είχαμε μια πραγματική επιλογή και θα την αντιστρέψουμε».

    Ο… κολλημένος όμως είχε επιχειρήματα και παρουσίασε από το Rest of the World, ένα έντυπο που αναλύει τα σχετικά δεδομένα, ότι υπήρχαν πολλά αιτήματα από μια κυβέρνηση που ζητούσε από το Twitter είτε να αποσύρει ένα περιεχόμενο, είτε να αποκαλύψει πληροφορίες για έναν χρήστη. Έλον Μασκ: Πως το αφεντικό του Twitter μπορεί να επηρεάσει τις εκλογές του 2024

    Όπως γράφει το περιοδικό The New Yorker, το Twitter είναι το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ο Μασκ το καθοδηγεί όχι από ένα Tesla, αλλά από ένα Fiat, ενώ δείχνει μεγάλη και σαφή συμπάθεια προς το συντηρητικό κόμμα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

    Απόδειξη αυτού ήταν η απόφαση του Ρον ντε Σάντις να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Twitter. Ο Μασκ που συμφωνεί με τον ντε Σάντις, σε ότι αφορά τις προκαταλήψεις απέναντι στα μίντια, στις θεωρίες συνομωσίας και στις αντι-τρανς προκλήσεις, είναι βέβαιο ότι θα τον ψηφίσει.

    Άνευ ορίων

    Και δεν θα απασχολούσε κανέναν, αν εσχάτως δεν πλήθαιναν οι φωνές που μιλούσαν για επηρεασμό του εκλογικού αποτελέσματος του 2024 από τον ίδιο, όχι επειδή δηλώνει ανοιχτά τις πολιτικές του πεποιθήσεις, αλλά γιατί έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι είναι μικροπρεπής.

    Δεν σταματά δηλαδή στο να αναρτά το γιοτ του Τζεφ Μπέζος –μεγάλο του αντίπαλο στα χρήματα και στις επιχειρήσεις- με ένα καρτούν γοργόνας, που μοιάζει ύποπτα με τη νέα του αρραβωνιαστικιά, αλλά προχωρά στο να κλείνει κατά το δοκούν λογαριασμούς δημοσιογράφων στο Twitter με τα γραπτά των οποίων δεν συμφωνεί.

    Αν αυτό το τελευταίο συνδυαστεί με τις παραπάνω «παραγγελιές» είναι μετά να αναρωτιέται κανείς, αν έχει όρια στον πολιτικό λόγο κι αν θα βάλει το χέρι του να ανακατέψει τις ψήφους στην μεγάλη προεδρική αναμέτρηση του 2024;

    Χαρακτηρίζοντας μέσα ενημέρωσης όπως τα NPR, PBS, και BBC ως κρατικοδίαιτα και επιτρέποντας αναρτήσεις που αναπαράγουν την προπαγάνδα της Ρωσίας, της Κίνας ή του Ιράν, ο Μασκ  γίνεται ένας Τραμπ με διαφορετική φορεσιά….

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news