More

    «Ακριβή μου πίτσα»: Έχει πάρει την ανηφόρα… σε Ελλάδα και Ευρώπη

    Είδος πολυτελείας τείνει να γίνει η πίτσα, ένα έδεσμα που έχει συνδυαστεί με συναντήσεις φίλων και οικογενειών.

    Αυξημένη κατά 3,9% ήταν η μέση τιμή για την αγορά πίτσας και  στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2023 σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 5,9% στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, o μεγαλύτερος ετήσιος πληθωρισμός πίτσας και και σημειώθηκε στην Ουγγαρία (13,4%), το Λουξεμβούργο (11,3%) και τη Λετονία (10,6%).

    Από την άλλη πλευρά, η Ολλανδία κατέγραψε μείωση τιμών 0,9%, ενώ μικρές αυξήσεις σημειώθηκαν στη Δανία (0,6%) και το Βέλγιο (1%).

    Σημειωτέον, ότι ο πληθωρισμός πίτσας και κις στην ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2022 ήταν σχεδόν τριπλάσιος (15,9%).

     

    «Ακριβή μου πίτσα»: Έχει πάρει την ανηφόρα… σε Ελλάδα και Ευρώπη

    «Καίει» η τιμή της πίτσα στα καταστήματα – αλυσίδες

    Σε μια πιτσαρία αλυσίδα η μαργαρίτα με οκτώ κομμάτια κοστίζει 10 ευρώ και 10 λεπτά, ενώ με 12 κομμάτια 13 ευρώ. Για μια σπέσιαλ πίτσα με 8 κομμάτια κάποιος θα πρέπει να πληρώσει 11 και 70 και για 12 κομμάτια 14 ευρώ και 95 λεπτά.

    Σε ένα ιταλικό εστιατόριο κάποιος μπορεί να αγοράσει πίτσα μαργαρίτα με 8 κομμάτια πληρώνοντας πάνω από 10 ευρώ και μια σπέσιαλ με τα ίδια κομμάτια με 14 ευρώ και 70 λεπτά.

    Και στην πίτσα σε ένα από τα αγαπημένα γρήγορα φαγητά των Ελλήνων η τιμή παραμένει υψηλή. Οι καταστηματάρχες προσπαθούν να κρατούν όσο μπορούν τις τιμές σε σταθερά επίπεδα και να μην περνούν το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών στην τελική τιμή του προϊόντος.

    «Πραγματικά τα κοστολόγια έχουν αυξηθεί αρκετά αλλά προσπαθήσαμε να κρατήσουμε όσο πιο χαμηλά τις τιμές χωρίς να χαλάσουμε κάτι από την ποιότητά μας».

    Με το κόστος των υλικών μιας πίτσας να έχουν εκτοξευθεί και στη λιανική πώληση αλλά και την κατεψυγμένη πίτσα να είναι απλησίαστη για πολλούς, οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν την διανομή στο σπίτι έχοντας μειώσει όμως την συχνότητα που θα παραγγείλουν.

     

     

    Πηγή:Newpost.gr

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX