More

    Επιθεώρηση εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για την καταβολή του δώρου Πάσχα μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη

    Σειρά στοχευμένων ελέγχων σε επιχειρήσεις, για τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας αναφορικά με το δώρο Πάσχα, τις τριετίες και την αύξηση του κατώτατου μισθού στους δικαιούχους, προανήγγελλε η επιθεώρηση εργασίας.

    Οι εν λόγω έλεγχοι στοχεύουν στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων ως προς την αμοιβή, τη χορήγηση και την πληρωμή των αδειών τους και την εν γένει τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η επιθεώρηση εργασίας, επισημαίνει πως από 1 Απριλίου 2024 και χωρίς ηλικιακή διάκριση ισχύει η υπουργική απόφαση καθορισμού του νόμιμου κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ και το νόμιμο κατώτατο ημερομίσθιο στα 37,07 ευρώ. Παράλληλα προβλέπει ότι για την προσαύξηση λόγω προϋπηρεσίας σε όσους εργαζόμενους αμείβονται με τον κατώτατο νομοθετημένο μισθό ή ημερομίσθιο, ως χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται ο χρόνος εξαρτημένης σύμβασης ή σχέσης εργασίας, που έχει διανυθεί σε οποιονδήποτε εργοδότη και σε οποιαδήποτε ειδικότητα πριν από τις 14.2.2012 και μετά από την 1.1.2024.

    Ακόμα η ανακοίνωση αναφέρει ότι για την υποβολή εντύπων στο σύστημα “Εργάνη” προβλέπεται ότι στο έντυπο Ε11 καταχωρίζονται, έως 30 Απριλίου 2024, τα στοιχεία των εργαζομένων που έλαβαν την ετήσια άδεια και το επίδομα αδείας για το προηγούμενο ημερολογιακό έτος 2023. Επιπλέον επισημένεται πως η καταβολή του επιδόματος Πάσχα θα γίνεται μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, με την καταβολή των επιδομάτων να γίνεται αποκλειστικά σε χρήμα, ενώ οι παραβάτες εργοδότες θα διώκονται με την διαδικασία του αυτοφώρου.

    Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX