More

    Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών από “Daniel” και “Elias”

    Την παρουσίαση του χρονοδιαγράμματος της αποκατάστασης των ζημιών στην πολύπαθη Θεσσαλία, έκανε ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μουζάκι Καρδίτσας στο περιθώριο της εκδήλωσης παράδοσης του τμήματος Λαμία–Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Ε65.

    Ακριβέστερα ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για “κοινωνική λογοδοσία προς τους πληγέντες» και ξεκαθάρισε ότι «κανόνας της κυβέρνησης είναι κανένας πολίτης της Θεσσαλίας να μην αισθάνεται ότι δεν έχει την φροντίδα του κεντρικού κράτους”. Ακόμα χαρακτήσιε ως Εθνικό στοίχημα το οποίο θα κερδηθεί την ανάταξη της Θεσσαλίας λέγοντας πως “Η συνολική αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias” θα ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 1,4 δισεκατομμύρια αφορά μόνο τις οδικές, τις σιδηροδρομικές υποδομές, καθώς και την αποκατάσταση των σχολείων μας”.

    Κατά την παρουσίαση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών του χρονοδιαγράμματος και του κοστολογημένου προγράμματος αποκατάστασης των ζημιών ανακοινώθηκαν τρία επίπεδα:

    • οδικά έργα,
    • σιδηροδρομικό δίκτυο
    • σχολικές υποδομές

    Ακόμα ο Έλληνας πρωθυπουργός εστίασε και στην χρηματοδότηση των έργων μέσα από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ αλλά και τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ ενόψει των ευρωεκλογών. Παράλληλα εστίασε και στην οδική ασφάλεια σημειώνοντας ότι η εθνική στρατηγική της κυβέρνησης περιλαμβάνει τη μείωση τροχαίων στο μισό μέχρι το 2030.

    Πηγή:ertnews.gr

    Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX