More

    Όλο και περισσότεροι Έλληνες ψωνίζουν online – Κερδίζει έδαφος η ψηφιοποίηση της οικονομίας

    Όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν τις ψηφιακές αγορές, αφού η ψηφιοποίηση να έχει επεκταθεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, με τις online αγορές για ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και τους καταναλωτές να επιλέγουν συστηματικά τα e-shops έναντι των φυσικών καταστημάτων.

    Με τον τρόπο ζωής να αλλάζει και τη ψηφιοποίηση να κερδίζει συνεχώς έδαφος, από την καθημερινή μας ρουτίνα μέχρι και τις δημόσιες υπηρεσίες, τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για ηλεκτρονικές αγορές το 2023 φανερώνουν τη στροφή που παρατηρείται. Στην Ευρώπη, το 91% των πολιτών έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και το 56% διαθέτει βασικές και ανώτερες από τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες για την εκτέλεση ποικίλων δραστηριοτήτων στον ψηφιακό κόσμο. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, σχεδόν τρεις στους τέσσερις (73,55%) που συμμετείχαν στην έρευνα, έχουν αγοράσει το προηγούμενο τρίμηνο ρούχα, παπούτσια ή αξεσουάρ. Το ποσοστό αυτό ήταν υψηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ (69,7%) και χαμηλότερο από την Κύπρο που έχει την πρωτιά με 82,3%.

    Περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα (44,13%) έκαναν ηλεκτρονικά παραγγελίες φαγητού από εστιατόρια, αλυσίδες fast food και catering έναντι σχεδόν 30% στην ΕΕ. Και πάλι η Κύπρος έχει την πρωτοκαθεδρία στις online παραγγελίες με ποσοστό 81,7%. Πάνω από ένας στους τρεις αγόρασαν ηλεκτρονικά εισιτήρια για τις μεταφορές τους (38,71%) ή νοίκιασαν αυτοκίνητο (35,37%). Και στους δύο τομείς τα ποσοστά είναι λίγο υψηλότερα από αυτά στην ΕΕ (32,78% και 33,18%, αντίστοιχα) με τη Νορβηγία να είναι πρώτη (50%) στην ενοικίαση αυτοκινήτων και στα ηλεκτρονικά εισιτήρια για μεταφορές με ποσοστό 72,3%.

    Ωστόσο η Ελλάδα φαίνεται πως υστερεί σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ (36,1%), στην αγορά ηλεκτρονικών εισιτηρίων (32,25%) για πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις. Πρώτη είναι η Δανία με 56%. Χαμηλότερο είναι το ποσοστό και για αγορές καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς (25,28%) έναντι 28,24% στην ΕΕ. Πρώτη με μικρή διαφορά από τη Νορβηγία (38,5%) είναι η Σουηδία με 39,1%. Τέλος, στις υπηρεσίες streaming και downloading η χώρα μας κινείται αρκετά κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ (34,5%) με ένας στους τέσσερις (26,31%) να δηλώνουν πως αγόρασαν διαδικτυακά υπηρεσίες. Η Νορβηγία με 71,4% διαθέτει την πρωτιά στην κατηγορία.

    Πηγή:in.gr

    Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX