More

    Χρηματιστήρια: Οι εξελίξεις με τη Silicon Valley Bank «έριξαν» τις μετοχές – Πώς επηρεάζεται το ευρώ

    «Βουτιά» σημείωσαν σήμερα οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρόλο που οι αρχές προχώρησαν σε σειρά μέτρων για να περιορίσουν τον αντίκτυπο από την ξαφνική κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB).

    Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600  κατέγραψε στις 10:12 ώρα Ελλάδας  πτώση 0,6% , έχοντας κλείσει την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 και πλέον εβδομάδων.

    Ωστόσο τα futures στη Wall Street έκαναν ράλι αφού η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσαν σειρά μέτρων για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και  ανέφεραν πως  οι  πελάτες της SVB θα έχουν σήμερα  πρόσβαση στις καταθέσεις τους .

    Οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών σημείωσαν πτώση 1,1% ύστερα από το χειρότερο διήμερο ξεπούλημα των τελευταίων πέντε και πλέον μηνών εν μέσω ανησυχιών για την ανθεκτικότητα των ισολογισμών του κλάδου με φόντο την κατάρρευση της SVB και τις προοπτικές για τα επιτόκια.

    Η μετοχή της HSBC σημείωσε πτώση 0,1% αφού η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι αποκτά τη βρετανική θυγατρική της SVB έναντι 1 στερλίνας.

    Το ευρώ ενισχύεται 0,68%, στα 1,0715 δολάρια

    Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημείωσε  άνοδο σε ποσοστό 0,68% και διαμορφώθηκε στα 1,0715 δολάρια. Το ευρώ βρέθηκε στα 143,7710 γεν, στο 0,8858 με τη στερλίνα και στο 0,9807 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου υποχώρησε  σε ποσοστό 0,54% έναντι του γεν και  ανήλθε στα 134,2370 γεν. Η στερλίνα έναντι του δολαρίου  κατέγραψε  άνοδο 0,50% και διαμορφώθηκε στα 1,2094 δολάρια.

     

     

     

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX