More

    Credit Suisse: Θρίλερ με την εξαγορά της από την UBS – Φέρεται να απορρίπτει την πρόταση
    C

    Σε θρίλερ φαίνεται πως εξελίσσεται η εξαγορά της Credit Suisse Group AG από την UBS έναντι 1 δισ. δολαρίων.

    Όπως μεταδίδει το cnbc που επικαλείται σχετικές του Bloomberg, η Credit Suisse φέρεται να διστάζει να δεχθεί την προσφορά από την UBS διότι θεωρεί πως το deal αυτό θα έβλαπτε τους μετόχους της, αλλά και τους εργαζόμενους καθώς το ποσό αυτό είναι πολύ χαμηλό. Μάλιστα το CNBC επικοινώνησε με την Credit Suisse για να τοποθετηθεί επί θέματος, αλλά αυτή αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

    Η προσφορά της UBS

    Υπενθυμίζεται πως την προσφορά αυτήν την έκανε η UBS στην Credit Suisse αφού προηγουμένως οι μετοχές της δεύτερης κατέγραψαν τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση τους από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι θα λάβει δάνειο έως και 50 δισ. ελβετικών φράγκων από την ελβετική κεντρική τράπεζα. Επίσης, τονίζεται πως οι μετοχές της Credit Suisse κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα πτώση λόγω της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank και του κλεισίματος της Signature Bank στις ΗΠΑ.

    Αξιοσημείωτο είναι δε πως η κερδοφορία της Credit Suisse θα έχει πολύ πιο μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία από ό,τι η κατάρρευση των τραπεζών στις ΗΠΑ. Ο ισολογισμός της ελβετικής τράπεζας είναι σχεδόν διπλάσιος από αυτόν της Lehman Brothers όταν κατέρρευσε, καθώς ανερχόταν σε περίπου 530 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα στα τέλη του 2022.

     Οι καταθέσεις

    Η Credit Suisse έχασε περίπου το 38% των καταθέσεων της κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και είχε αναφέρει πρόσφατα σε ετήσια έκθεση της πως οι εκροές δεν έχουν αντιστραφεί ακόμα. Ανέφερε επίσης ότι έχει ζημιές των οποίων το κόστος ανέρχεται σε 7,3 δισ. ελβετικά φράγκα για το 2022 και αναμένει να έχει περαιτέρω ζημιές  το 2023.

    - Advertisement -

    Η τράπεζα είχε προαναγγείλει πως θα αλλάζει ριζικά τη στρατηγική  προκειμένου να αντιμετωπίσει ορισμένα ζητήματα πολλών ετών,  σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Credit Suisse Ulrich Koerner .

     

     

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news