More

    Ο «Ιός» Deutsche Bank ρίχνει στα τάρταρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το Χρηματιστήριο Αθηνών
    Ο

    Μείωση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά πτώση σημείωσε και ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές και η σημαντική πτώση της μετοχής της Deutsche Bank.

    Νωρίτερα το cnbc μετέδωσε πως οι τιμές των μετοχών της γερμανικής τράπεζας υποχώρησαν περισσότερο από 13%, μετά την άνοδο που σημείωσαν το βράδυ της Πέμπτης οι συμβάσεις  ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης.

    - Advertisement -

    Αυτό συνέβη επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών στον απόηχο της έκτακτης διάσωσης της Credit Suisse που γλίτωσε τελευταία στιγμή την χρεοκοπία. Αξιοσημείωτο είναι δε πως οι τιμές των μετοχών της Deutsche Bank υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και μέχρι στιγμής έχουν χάσει περισσότερο από το 1/5 της αξίας τους αυτόν τον μήνα. Οι ανταλλαγές πιστωτικής αθέτησης εκτινάχθηκαν σε 173 μονάδες βάσης χθες το βράδυ από 142 μονάδες βάσης που ήταν την προηγούμενη ημέρα.

    Επίσης το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως τα πρόσθετα ομόλογα AT1 της Deutsche Bank πουλήθηκαν απότομα. Σημειώνεται δε πως το θέμα  πήρε μεγάλη έκταση την τρέχουσα εβδομάδα  μετά την αμφιλεγόμενη διαγραφή των AT1 της Credit Suisse, στο πλαίσιο συμφωνίας  για τη διάσωση της.

    Ο τίτλος της τράπεζας «βουλιάζει» στα 8,26 ευρώ, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 5μήνου.

    - Advertisement -

    Αναλυτικά:

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση των μετοχών στο ξεκίνημα των συναλλαγών

    Οι μετοχές των τραπεζών και των εταιριών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών παρέσυραν πτωτικά τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες για την υγεία του κλάδου, με την είδηση για αμερικανική έρευνα στην Credit Suisse και τη UBS να ασκεί περαιτέρω πιέσεις στις μετοχές.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,9% στις 10:09 ώρα Ελλάδας, αλλά η απότομη ανάκαμψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα θέτει τον δείκτη σε τροχιά για άνοδο σε εβδομαδιαία βάση.

    Οι μετοχές των Credit Suisse AG και UBS Group AG κατέγραψαν πτώση 6,4% και 6,3%, αντίστοιχα, αφού το Bloomberg News μετέδωσε ότι είναι μεταξύ των τραπεζών που αποτελούν αντικείμενο έρευνας του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για το εάν επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου βοήθησαν Ρώσους ολιγάρχες να διαφύγουν κυρώσεις.

    - Advertisement -

    Οι ευρωπαϊκές τράπεζες σημείωσαν πτώση 2,3% με την μετοχή της Deutsche Bank να υποχωρεί 5,4%.

    Το ευρώ υποχώρησε 0,53%, στα 1,0779 δολάρια

    Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,53% και διαμορφώθηκε στα 1,0779 δολάρια.

    Το ευρώ  βρέθηκε στα 140,1370 γεν, στο 0,8800 με τη στερλίνα και στο 0,9893 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου  υποχώρησε σε ποσοστό 0,57% έναντι του γεν και διαμορφώθηκε στα 130,0420 γεν. Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημείωσε πτώση 0,35% και διαμορφώθηκε στα 1,2245 δολάρια

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 1,20% 

    Πτωτικές τάσεις  κατέγραψαν  και οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Αναλυτικά:

    O Γενικός Δείκτης Τιμών  διαμορφώθηκε στις 11 π.μ  στις 1.039,78 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,20%.

    Η αξία των συναλλαγών  ανήλθε στα 5,45 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης  υποχώρησε σε ποσοστό 0,57%.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο  κατέγραψαν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών (+2,31%), της Σαράντης (+0,71%) και των ΕΛΠΕ (+0,67%).

    Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-4,04%), της Eurobank (-3,01%), της Πειραιώς (-2,72%), της Alpha Bank (-2,50%) και του ΟΠΑΠ (-1,65%).

    Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Ασφαλειών (+1,91%) και της Τεχνολογίας (+0,67%).

    Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες  κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (-3,30%) και των Ταξιδιών (-1,57%).

    Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 37 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο  σημείωσαν οι μετοχές: Εβροφάρμα +6,07% και Ανδρομέδα +2,36%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιατρικό -4,49% και Εθνική -4,04%.

     

     

    spot_img
    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news