More

    Market Pass: Ποιοι θα λάβουν σήμερα την ενίσχυση Απριλίου
    M

    Σήμερα Δευτέρα, 3 Απριλίου θα λάβουν την ενίσχυση του Market Pass για τον μήνα Απρίλιο ορισμένοι δικαιούχοι. Η πληρωμή αυτή αφορά όσους επέλεξαν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας για να λάβουν την ενίσχυση.

    Yπενθυμίζεται δε πως δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας.

    - Advertisement -

    Επίσης επισημαίνεται πως το Market Pass αποτελεί μέτρο οικονομικής ενίσχυσης με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους των νοικοκυριών λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή. Υπενθυμίζεται πως η  άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε POS που διαθέτουν Super Market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων. Επίσης επισημαίνεται πως η άυλη ψηφιακή κάρτα ισχύει μέχρι το τέλος Αυγούστου 2023 και έπειτα απενεργοποιείται.

    Ποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διατίθενται για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας

    Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα  που διατίθενται για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είναι τα εξής:

    • VIVA WALLET,
    • ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK
    • και ΤΡΑΠΕΖΑ ALPHABANK.

    Για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας δεν προαπαιτείται ο δικαιούχος να είναι πελάτης των ως άνω ιδρυμάτων.

    - Advertisement -

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Έργου Market Pass λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

    Ποια είναι τα ποσά της ενίσχυσης

    Το ποσό που θα δοθεί ως οικονομική ενίσχυση υπολογίζεται ως το 10% από το μηνιαίο ύψος αγορών, το οποίο ορίζεται στα 220 ευρώ για ένα μονομελές νοικοκυριό και προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Συνεπώς ένα μονομελές νοικοκυριό θα ενισχύεται το επόμενο εξάμηνο με 22 ευρώ ανά μήνα, ενώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού θα χορηγούνται επιπλέον 10 ευρώ μηνιαίως. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένα παραδείγματα για τον τρόπο που καταβάλλονται τα ποσά της ενίσχυσης στους δικαιούχους. Αναλυτικά:

    • Έγγαμο ζευγάρι χωρίς τέκνα δικαιούται το 10% από τα 220 + 100 ευρώ, δηλαδή 32 ευρώ ανά μήνα και συνολικά 192 ευρώ (€32 x 6 μήνες)
    • Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα τέκνο δικαιούται το 10% από τα 220 + 100 ευρώ, δηλαδή 32 ευρώ ανά μήνα και συνολικά 192 ευρώ (€32 x 6 μήνες)
    • Διαζευγμένος γονέας με δύο τέκνα δικαιούται το 10% από τα 220 + (2 x 100) ευρώ, δηλαδή 42 ευρώ ανά μήνα και συνολικά 252 ευρώ (€42 x 6 μήνες)
    • Έγγαμο ζευγάρι με δύο τέκνα και ένα φιλοξενούμενο μέλος δικαιούται το 10% από τα 220 + (4 x 100) ευρώ, δηλαδή 62 ευρώ ανά μήνα και συνολικά 372 ευρώ (€62 x 6 μήνες).

    Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν κάνετε τις αγορές σας με το Market Pass

    Σε ορισμένες περιπτώσεις οι δικαιούχοι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους με το market pass σε σούπερ μάρκετ  διότι το ποσό του λογαριασμού είναι μεγαλύτερο από το όριο της ενίσχυσης.

    Συνεπώς οι δικαιούχοι του Market Pass θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την κάρτα μόνο όταν έχουν λογαριασμό μικρότερο ή ίσο με το ποσό που θέλουν να πληρώσουν διαφορετικά θα πρέπει να σπάσουν τον λογαριασμό τους στα δυο μόλις φτάσουν το όριο. Δυστυχώς δεν δίνεται η δυνατότητα να υπερβεί κανείς το όριο του market pass και να καλύψει το υπόλοιπο του λογαριασμού κάνοντας χρήση άλλης κάρτας.

    - Advertisement -

     

    spot_img
    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news