More

    Αυτό είναι το ακριβότερο διαμέρισμα στην Αθήνα – Ποιος το αγόρασε αντί 18 εκατ. ευρώ

    Πουλήθηκε το ακριβότερο διαμέρισμα στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα ρετιρέ 320 τ.μ. το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των Ανακτόρων, που περιστοιχίζεται από τις οδούς Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Στησιχόρου. Βρίσκεται δηλαδή στην καλύτερη τοποθεσία του κέντρου της Αθήνας και έχει πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και στην Ακρόπολη.

    Για την αγορά αυτού του ακινήτου έδωσε το αστρονομικό ποσό των 18 εκατ. ευρώ ή σχεδόν 56.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ένας Ελβετός επιχειρηματίας που έχει πολυσχιδή δραστηριότητα και ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα.

    Επισημαίνεται πως η αγορά αυτή ήταν μια από τις πιο ακριβές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα οικιστικών ακινήτων της Αθήνας.

    Το ρετιρέ

    Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα “Kαθημερινή”, το  ρετιρέ που πουλήθηκε είναι παλαιάς κατασκευής και είναι ένα από τα λιγοστά διαθέσιμα ακίνητα στην περιοχή που διαθέτει απρόσκοπτη θέα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, στον Λυκαβηττό, στη Βουλή, στην Ακρόπολη, στη θάλασσα και στην Αίγινα, αλλά και ένα ασανσέρ που έχει απευθείας πρόσβαση σε αυτό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο νέος ιδιοκτήτης που πρόκειται να προχωρήσει σε εργασίες ανακαίνισης το προσεχές διάστημα, θα διαμείνει για μερικούς μήνες στο ακίνητο, το οποίο θα παραμείνει σε καθεστώς συντήρησης το υπόλοιπο διάστημα.

    Η αγορά

    «Η συναλλαγή φανερώνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για την Αθήνα. Παραδοσιακά, αυτού του διαμετρήματος οι αγοραστές τοποθετούνται στις αγορές της Ζυρίχης και της Νέας Υόρκης. Σε αντίθεση με την Αθήνα, στη Μύκονο καταγράφονται μία με δύο τέτοιου μεγέθους συναλλαγές τον χρόνο» σημειώνει μεταξύ άλλων στην εφημερίδα “Καθημερινή “ o διευθύνων σύμβουλος της Engel & Volkers, του δικτύου συμβούλων, Γιώργος Πετράς που έκανε και το μεγάλο deal.

    Kαι ενώ η ελληνική αγορά υπερπολυτελών ακινήτων θεωρείται ότι είναι φθηνότερη σε σχέση με αντίστοιχες αγορές παγκοσμίως στην περίπτωση του deal στα Ανάκτορα αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει. Σύμφωνα με έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας  Knight Frank με το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων αγοράζει κάποιος 17 τ.μ στο Μονακό, 33 τ.μ  και 34 τ.μ σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο και 43  τ.μ στο Παρίσι.

    Σημειώνεται πως η ζήτηση από ξένους υψηλής εισοδηματικής κατηγορίας για αγορά ακινήτων στην Αθήνα έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με την Knight Frank η αγορά πολυτελών κατοικιών της Αθήνας καταλαμβάνει την ένατη θέση, παγκοσμίως με βάση τον ετήσιο ρυθμό αύξησης τιμών που ανήλθε στο 13% το 2022.

     

     

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news