More

    Εξοικονομώ 2023: Από τις 30 Μαΐου οι αιτήσεις για τα τρία νέα προγράμματα – Όλες οι λεπτομέρειες
    Ε

    Τις ημερομηνίες για την έναρξη των τριών νέων προγραμμάτων ” Εξοικονομώ ” ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όπως μεταδίδει το enikonomia.gr 

    Αναλυτικά:

    Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους

    Όπως είπε ο κ. Σκέρτσος, το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-39 ετών – εντάσσεται στο “Σπίτι μου” – ώστε να μπορέσουν να φτιάξουν το σπίτι τους καινούριο, είτε αυτό που διαμένουν, είτε ένα κενό σπίτι που έχουν στην κυριότητά τους. Η επιδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του ακινήτου φτάνει τα 30 χιλιάδες ευρώ. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό ύψους 350 εκατ. ευρώ. Το σχετικό ΦΕΚ είναι έτοιμο και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ανοίγει στις 18 Μαΐου.

    Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2023

    Στις 30 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2023 για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και με παλαιά σπίτια. Το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ έχει προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ και η σχετική ΚΥΑ υπογράφεται τις προσεχείς ημέρες. “Θυμίζω ότι η επιδότηση θα κυμανθεί μεταξύ 40% και 75% ανάλογα με τα εισοδήματα του δικαιούχου” τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

    Εξοικονομώ για επιχειρήσεις

    Στα μέσα Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Εξοικονομώ για επιχειρήσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό αφορά σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που είναι και η πλειονότητα στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

    - Advertisement -

    «Έτσι με έργα και όχι με λόγια  αντιλαμβανόμαστε εμείς την παραγωγική στήριξη της κοινωνίας, των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και την ενεργειακή μετάβαση που πρέπει να κάνουμε συνολικά ως χώρα και ως οικονομία» τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news