More

    Λιαργκόβας στον Realfm 97,8: Η συζήτηση για τους φόρους τέθηκε σε λάθος βάση
    Λ

    Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας σχολίασε τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τους φόρους, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

    «Η συζήτηση αυτή τέθηκε σε λάθος βάση. Άλλοι έλεγαν να αυξηθεί η φορολογία στις επιχειρήσεις ή να μειωθεί αντίστοιχα στην μισθωτή εργασία. Η λάθος βάση είναι στο ότι πρέπει να δούμε το φορολογικό σύστημα. Αυτή τη στιγμή κατά την άποψή μου υπάρχουν δύο στρεβλώσεις στο φορολογικό σύστημα, απόρροια των μνημονίων. Το ένα ότι έχουμε υψηλή συμμετοχή στα έσοδα της έμμεσης φορολογίας σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Άρα υπάρχει υψηλή επιβάρυνση από την έμμεση φορολογία και το δεύτερο είναι ότι υπάρχει υψηλή επιβάρυνση της μισθωτής εργασίας» δήλωσε.

    «Τα τελευταία 2 με 3 χρόνια παρατηρούμε μια ανάκαμψη, μετά τις απανωτές κρίσεις που είχαμε τόσο με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ, αυξάνεται με τον διπλάσιο ρυθμό από ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στα υπόλοιπα μεγέθη. Παρατηρούμε βελτίωση και στα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και στον πληθωρισμό που είναι ένα πρόβλημα αλλά βλέπουμε αποκλιμάκωση» σχολίασε.

    «Η Ευρώπη επανέρχεται με πιο αυστηρή επιτήρηση των δημόσιων οικονομικών» σημείωσε.

    Ακούστε το ηχητικό:

    - Advertisement -


     

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news