More

    Όλα τα προγράμματα για δωρεάν διακοπές: Τι ισχύει για τις αιτήσεις – Πότε θα έχουν δικαίωμα και οι συνταξιούχοι για «κουπόνια»
    Ό

    «Ξεκλειδώνει» και το πρόγραμμα δωρεάν τουρισμού για αγρότες, μετά από εκείνο για εργαζόμενους και άνεργους που «κλείνει» σήμερα: Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ένα ακόμη πρόγραμμα διάθεσης «επιταγών» για δωρεάν διακοπές, το οποίο θα επιτρέπει και στους συνταξιούχους –μεταξύ άλλων- να πάνε δωρεάν διακοπές καθώς έως τώρα έχουν μείνει εκτός των συγκεκριμένων παροχών. Σε κάθε περίπτωση, οι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος της Δ.ΥΠ.Α. έχουν λίγες ώρες προθεσμία ακόμα να εξασφαλίσουν «επιταγές» δωρεάν διακοπών.

    Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

    - Advertisement -

    Έως και απόψε τα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα στις 23:59 θα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους, σύμφωνα με το enikonomia.gr, όσοι εργαζόμενοι και άνεργοι θέλουν να λάβουν voucher για διακοπές με μηδενική ή και ελάχιστη συμμετοχή, μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ. Μάλιστα, επιδοτείται και το ακτοπλοϊκό εισιτήριο για την μετάβαση σε νησί. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr

    Ποιοι έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα

    Με το που θα κλείσει η πλατφόρμα για την υποδοχή των αιτήσεων των δικαιούχων των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ ανοίγει μια άλλη διαδικασία για δωρεάν διακοπές που αφορά σε αγρότες: Από αύριο Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 έως και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

    Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας έχουν:

    - Advertisement -
    • οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982.
    • οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2022) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.
    • τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

    Ποια είναι τα προγράμματα για τους αγρότες

    Τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2023  είναι τα εξής:

    1.Κοινωνικός/ ιαματικός τουρισμός: 53.500 δικαιούχοι

    Α. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:

    Το πρόγραμμα αφορά σε διακοπές 6 ημερών (5 διανυκτερεύσεις) για 50.000 δικαιούχους. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 10 Ιουλίου 2023 έως τις 30 Μαΐου 2024

    Ειδικότερα για τη Βόρεια Εύβοια ισχύουν τα εξής: Οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας δικαιούνται μέχρι έντεκα (11) ημέρες – δέκα (10) διανυκτερεύσεις.

    - Advertisement -

    Β. ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:

    Αφορά σε διακοπές 6 ημερών (5 διανυκτερεύσεις) και πέντε απλές λούσεις για 3.500 συνταξιούχους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του προγράμματος και των σχετικών καταλυμάτων από τις 10 Ιουλίου 2023 έως τις 30 Μαΐου 2024.

    Ειδικότερα για τη Βόρεια Εύβοια ισχύουν τα εξής: Οι δικαιούχοι του προγράμματος ιαματικού τουρισμού που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου -Λίμνης -Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας δικαιούνται παράλληλα με τις δέκα 10 διανυκτερεύσεις, δωρεάν πραγματοποίηση έως δέκα 10 απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων των ανωτέρων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

    2.Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα: 1.500 παιδιά

    Αφορά σε πρόγραμμα διάρκειας 16 ημερών για 1.500 παιδιά δικαιούχων της Αγροτικής Εστίας.

    Το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ισχύει από: 22-6-2023 έως:

    α) 31-08-2023 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και

    β) 10-9-2023 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

    ΚΑΤ’ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Για τη συμμετοχή στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, η υποβολή της αίτησης πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/ από 6 Ιουνίου 2023 έως και 12 Ιουνίου 2023.

    3.Εκδρομικό πρόγραμμα: 12.500 δικαιούχοι

    Αφορά σε εκδρομές 4 ημερών για 12.500 δικαιούχους και πάντα με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος αυτού από τις 10 Ιουλίου 2023 έως τις 30 Μαΐου 2024.

    Σημείωση: το 4ημερο των δωρεάν εκδρομών ισχύει εφόσον το κόστος της εκδρομής δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου των 160 ευρώ. Διαμονή σε δωμάτια δύο αστέρων και άνω για ξενοδοχεία, τριών και άνω κλινών για ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι εκδρομείς θα διακινούνται αποκλειστικά και μόνο εντός των ορίων της Ελλάδας.

    Ακολουθεί και το «Τουρισμός για Όλους»

    Μετά και το πρόγραμμα για τους αγρότες, θα ακολουθήσει και ένα ακόμη το «Τουρισμός Για Όλους» του υπουργείου Τουρισμού, που θα συμπεριλάβει όσους έμειναν εκτός των προαναφερόμενων προγραμμάτων Δωρεάν Διακοπών, ακόμη και συνταξιούχους: Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση θα προκύψουν τα προσωρινά αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ, το οποίο λήγει σήμερα, που θα δημοσιοποιηθούν σε περίπου 15 ημέρες.

    Αφού αναρτηθούν στις 20 Ιουνίου τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αμέσως μετά περί τα τέλη Ιουνίου τη σκυτάλη παίρνει ο «Τουρισμός για Όλους».

    Τα τελευταία voucher του προγράμματος τα οποία διατέθηκαν θα είναι σε ισχύ μέχρι και τον τρέχοντα μήνα.

    Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να κάνουν αίτηση όλοι, ακόμη και συνταξιούχοι, με ατομικό εισόδημα (όπως ίσχυε πέρυσι) έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

    Το «κουπόνι» που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι αξίας 150 έως 200 ευρώ.

     

    spot_img
    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news