More

    Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Η πολιτική των υπέρμετρων παροχών τελικά θα ήταν αντιλαϊκή – Στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός στο τέλος της 4ετίας

    «Θα τηρήσουμε όλες τις προεκλογικές μας υποσχέσεις και στο τέλος της 4ετίας ο κατώτατος μισθός θα ανέλθει στα 950 ευρώ και ο μέσος στα 1.500 ευρώ», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα.

    Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, « η Ε.Ε. θέτει δημοσιονομικούς κανόνες.  Εάν ξεπεραστούν  κάποια όρια στις παροχές πέρα από τις αντοχές της οικονομίας θα γκρεμίσουμε ό, τι έχουμε καταφέρει με θυσίες τόσα χρόνια. Η πολιτική των υπέρμετρων παροχών τελικά δεν θα ήταν φιλολαϊκή αλλά αντιλαϊκή. Το «Ωσαννά» της πρώτης εβδομάδας και του πρώτου μήνα στη συνέχεια θα γίνει από τους ίδιους «Σταύρωσον αυτόν».

    Είναι λογικό ο πολίτης να στέκεται στα προβλήματά του από το να ευγνωμονεί εμάς ή οποιονδήποτε άλλον για το ότι υπάρχει πρόοδος στην οικονομία σε σχέση με 4-5 χρόνια πριν. Πιστεύετε ότι εγώ δεν έχω ψηφοφόρους; Έχω περάσει 1.002 φουρτούνες στη διαδρομή μου και σε κρίσιμα υπουργεία».

    Ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κυβέρνηση στον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη που να μην ανησυχεί για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις. Η Ε.Ε. παρακολουθεί στενά το θέμα, ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει ΚΥΣΕΑ, εξετάζονται τα δεδομένα μέρα με την ημέρα».

    Σύμφωνα με τον υπουργό, «τα καύσιμα στην αντλία έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα καθώς υπήρξε μείωση των τιμών του πετρελαίου διεθνώς. Πού θα πάνε τα πράγματα πρέπει να περιμένουμε. Γενικά μιλώντας, στη χονδρική φαίνεται ότι θα πρέπει να περιμένουμε πιο θετικές εξελίξεις για τον πληθωρισμό τους επόμενους μήνες με την επιφύλαξη των εξελίξεων στις τιμές των καυσίμων».

    Στη συνέχεια επεσήμανε ότι «θα δείχναμε ότι ζούμε σε άλλον κόσμο αν αγνοούσαμε τις εξελίξεις με την ακρίβεια και ένα ειδικότερο πρόβλημα, μεγάλο που είναι το στεγαστικό, οι τιμές των ενοικίων. Δεν είχαμε εκλεγεί με την υπόσχεση ότι θα κάνουμε την Ελλάδα Σουηδία μέσα σε 4-5 χρόνια ούτε ότι θα διαγράψουμε τις διεθνείς κρίσεις μόνο εμείς σε όλον τον κόσμο».

    Ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «η Ελλάδα ανεβαίνει περισσότερο σχεδόν από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Έχουν δημιουργηθεί 500.000 νέες θέσεις εργασίας, έχει ανέβει ο κατώτατος μισθός στα 850 ευρώ, η πραγματική αύξηση του ΑΕΠ είναι 7,7% και υπάρχει η βάση για να ανέβουμε περισσότερο λόγω επενδύσεων και εξαγωγών».

    Σχετικά με το χρέος είπε ότι «ναι είναι ψηλά το χρέος μας αλλά λόγω της σταθερά πτωτικής πορείας παίρνουμε τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις».

    Για τις διαμαρτυρίες των ταξιτζήδων σχετικά με το αυτοκόλλητο υποστήριξε ότι «μιλάμε μαζί τους. Δεν είμαστε σε αντιπαράθεση, αλλά θα πρέπει και οι ίδιοι να καταλάβουν ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Ζητάμε να κάνουν αυτό που γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πόσο κακό είναι αυτό; Αφού είναι υποχρεωμένοι να έχουν POS βάσει νομοθεσίας, τι φοβούνται;».

    Ο υπουργός υποστήριξε τέλος ότι «ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης αποτελούν αναπτυξιακή ένεση για την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να απορροφήσουμε αυτά τα κονδύλια με τον πιο παραγωγικό τρόπο. Όσοι έχουν αιτήματα πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν κάποιες αντοχές και οροφές».

    Ακούστε το ηχητικό:

     

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news