More

    Έγκλημα το Halloween: Ο 8χρονος που δολοφονήθηκε με δηλητηριασμένα κεράσματα

    Τη νύχτα του Halloween το 1974, ο οκτάχρονος Timothy O’Bryan πήγε να γιορτάσει το Halloween με το Trick-or-Treat, παρέα με τον πατέρα του, την αδερφή του και μερικούς οικογενειακούς φίλους, στο Deer Park του Τέξας.

    Μέχρι το τέλος της νύχτας, ο O’Bryan ήταν νεκρός. Δολοφονήθηκε από κυάνιο που είχε ποτιστεί μέσα σε ένα ζαχαρωτό Pixy Stix.

    Το πιο σοκαριστικό πράγμα σχετικά με αυτή τη δολοφονία του Halloween, ωστόσο, δεν ήταν πώς πέθανε ο Timothy, αλλά ποιος τον σκότωσε. Καθώς οι ερευνητές εξέτασαν τον θάνατό του, διαπίστωσαν ότι είχε δολοφονηθεί από τον ίδιο του τον πατέρα, Ronald O’Bryan.

    Όπως εξιστόρησε το αμερικανικό VICE, ο Ronald συνόδευε τα παιδιά και μια άλλη οικογένεια, ενώ πήγαιναν για trick-or-treating. Κάποια στιγμή, τα παιδιά πλησίασαν ένα σκοτεινό σπίτι, αλλά τα παράτησαν και απομακρύνθηκαν όταν κανείς δεν άνοιξε την πόρτα. Ωστόσο, ο Ronald έμεινε πίσω. Αργότερα πρόφτασε τους υπόλοιπους κρατώντας σωλήνες Pixy Stix, ισχυριζόμενος ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε εμφανιστεί για να του δώσει τις καραμέλες. Φυσικά, ήταν ψέμα.

    Εκείνο το βράδυ, ο Timothy αποφάσισε να φάει λίγες από τις αποκριάτικες καραμέλες του πριν κοιμηθεί. Σύμφωνα με το Statesman, διάλεξε το Pixy Stix, το οποίο παραπονέθηκε ότι είχε πικρή γεύση. Στη συνέχεια, αφού ο πατέρας του του έδωσε λίγο γλυκό Kool-Aid για να αλλάξει γεύση, ο οκτάχρονος άρχισε να κάνει εμετούς και είχε σπασμούς ώσπου άφησε την τελευταία του πνοή.

    Η δολοφονία του Timothy το Halloween αρχικά φαινόταν σαν μια αρκετά απλή υπόθεση. Αφού βεβαιώθηκε ότι κανένα από τα άλλα παιδιά δεν είχε καταναλώσει κανένα από τα γλυκά – τα οποία οι ερευνητές βρήκαν ότι ήταν γεμάτα με κυάνιο – η αστυνομία ζήτησε από τον Ronald να τον οδηγήσει στο σπίτι όπου είχε πάρει τις καραμέλες.

    Ο Ronald το έκανε, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα: Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε ένα ακλόνητο άλλοθι. Και καθώς οι ερευνητές συνέχισαν να ερευνούν τον θάνατο του Timothy, ανακάλυψαν ορισμένες ανησυχητικές λεπτομέρειες για τον πατέρα του.

    Ο Ronald ήταν βαθιά χρεωμένος και πρόσφατα είχε συνάψει βαριά ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής και για τα δύο του παιδιά. Επιπλέον, φέρεται να είχε ρωτήσει τον καθηγητή του κοινοτικού κολεγίου σχετικά με το κυάνιο. Και ένας εργαζόμενος σε μια χημική εταιρεία ισχυρίστηκε ότι ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή του Ρόναλντ είχε ρωτήσει για την αγορά του δηλητηρίου, αλλά έφυγε όταν έμαθε ότι έπρεπε να δώσει τουλάχιστον πέντε λίρες.

    Τον επόμενο χρόνο, ο Ronald O’Bryan κρίθηκε ένοχος για φόνο και απόπειρα δολοφονίας και καταδικάστηκε σε θάνατο.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news