Φωτογραφία από Prem Singh Tanwar
Αυτό το γλυκό είναι δροσερό, ελαφρύ και ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Καλή απόλαυση!
Μους Λεμονιού με Γιαούρτι
Υλικά:
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
3 κουταλιές της σούπας ζελατίνη σε σκόνη
1/4 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία ζελατίνης: Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε τη ζελατίνη με το νερό και αφήστε το να σταθεί για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Λιώσιμο ζελατίνης: Ζεστάνετε τη ζελατίνη σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει τελείως.
- Μείγμα γιαουρτιού: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.
- Προσθήκη ζελατίνης: Προσθέστε τη λιωμένη ζελατίνη στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατέψτε καλά.
- Χτύπημα κρέμας: Σε άλλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές κορυφές.
- Ενσωμάτωση: Προσθέστε την χτυπημένη κρέμα στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σερβίρισμα: Μοιράστε τη μους σε ατομικά μπολ ή ποτήρια και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσουν και να σφίξουν.
- Διακόσμηση: Πριν σερβίρετε, μπορείτε να διακοσμήσετε με φρέσκα φρούτα, φύλλα μέντας ή λίγο επιπλέον ξύσμα λεμονιού.