More

    Armand Duplantis: Όσα γνωρίζουμε για τον αθλητή – φαινόμενο του άλματος επί κοντώ

    Ο Armand Duplantis, γνωστός και ως “Mondo”, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και εντυπωσιακούς αθλητές στο άλμα επί κοντώ παγκοσμίως.

    Γεννημένος στις 10 Νοεμβρίου 1999 στη Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Duplantis έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ο κορυφαίος στο άθλημα του, σπάζοντας συνεχώς παγκόσμια ρεκόρ.

    Γράφει η Κατερίνα Ματέρη.

    Ο Duplantis μεγάλωσε σε μια οικογένεια με αθλητική κληρονομιά. Ο πατέρας του, Greg Duplantis, ήταν επίσης αθλητής στο άλμα επί κοντώ, ενώ η μητέρα του, Helena, ήταν αθλήτρια επτάθλου και βόλεϊ. Με τέτοιο υπόβαθρο, δεν προκαλεί έκπληξη που ο Armand ξεκίνησε να ασχολείται με το άλμα επί κοντώ από πολύ μικρή ηλικία. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε όταν ήταν μόλις 15 ετών, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων το 2015.

    Παγκόσμια Ρεκόρ και Διακρίσεις

    Ο Duplantis έχει σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ άλματος επί κοντώ εννέα φορές, με το πιο πρόσφατο να καταγράφεται χθες στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, όπου ξεπέρασε τα 6.25 μέτρα​. Η επιτυχία αυτή του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, το δεύτερο διαδοχικό του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς είχε κερδίσει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

    Armand Duplantis: Όσα γνωρίζουμε για τον αθλητή – φαινόμενο του άλματος επί κοντώArmand Duplantis: Όσα γνωρίζουμε για τον αθλητή – φαινόμενο του άλματος επί κοντώ

    Η πορεία του προς την κορυφή δεν ήταν εύκολη. Ο Duplantis έχει αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις και ανταγωνιστές, αλλά η αποφασιστικότητα και η αφοσίωσή του στο άθλημα τον έχουν βοηθήσει να ξεχωρίσει. Η τεχνική του, η σωματική του κατάσταση και η ψυχική του δύναμη είναι μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην επιτυχία του.

    Το Μέλλον του “Mondo”

    Παρά τις ήδη εντυπωσιακές του επιδόσεις, ο Duplantis δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Ο ίδιος δηλώνει ότι μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά και να σπάσει ακόμα περισσότερα ρεκόρ. «Νομίζω ότι μπορώ να το κάνω ξανά, αλλά αυτή τη στιγμή δεν με νοιάζει», δήλωσε μετά την τελευταία του επιτυχία. «Είμαι τόσο χαρούμενος, θέλω να απολαύσω τη στιγμή».

    Ο Armand Duplantis είναι σίγουρα ένας αθλητής – φαινόμενο, που με την επιμονή και το ταλέντο του συνεχίζει να γράφει ιστορία στο άθλημα του άλματος επί κοντώ.

    Με την υποστήριξη της οικογένειάς του και των θαυμαστών του, ο Duplantis δείχνει ότι το μέλλον του είναι λαμπρό και γεμάτο από νέες προκλήσεις και επιτυχίες.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news