More

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος ο Κουρουγκλίεφ

    Όταν τον περασμένο Φεβρουάριο ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ πήρε το ελληνικό διαβατήριο στα χέρια του (ενώ είχε χαρίσει στη χώρα μας δύο ευρωπαϊκά μετάλλια έχοντας προσωρινή άδεια παραμονής) οι γνώστες του αθλήματος ήταν σίγουροι ότι στο Παρίσι ο γεννημένος στο Νταγκεστάν της Ρωσία παλαιστής θα έφερνε στην Ελλάδα ένα μετάλλιο και στην κατηγορία των 86 κιλών των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Στην κλήρωση του Ολυμπιακού τουρνουά δεν στάθηκε τυχερός καθώς στον προημιτελικό βρέθηκε αντίπαλος του Ιρανού Χασάν Γιαζντανιτσαράτι σ’ έναν αγώνα που θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο τελικός της κατηγορίας των 86 κιλών…

    «Συγγνώμη από τους Έλληνες, θα τα δώσω όλα για το χάλκινο», είχε υποσχεθεί το μεσημέρι της Πέμπτης, ελπίζοντας ότι ο Ιρανός θα έφτανε μέχρι τον τελικό όπως και έγινε. Κι ο ίδιος φρόντισε να κρατήσει την υπόσχεση του.

    Το πρωί στον πρώτο αγώνα των ρεπεσάζ διέλυσε με 10-0 τον Αυστραλό Τζέιντεν Αλεξάντερ Λόρενς και το τελευταίο εμπόδιο είναι ο Μάιλς Ναζέμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο (αλλά αμερικανικής καταγωγής).

    Κλείσιμο
    Ο Νταουρέν, ο οποίος δεν είχε μπορέσει να αγωνιστεί σε Ολυμπιακό τουρνουά με τα χρώματα της Ρωσίας (έπεφτε συνεχώς πάνω στον Αρτούρ Ναϊμόνοφ), δεν μπορούσε να αφήσει αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη…

    Μπήκε στον αγώνα με απόλυτη συγκέντρωση, απέφυγε τις επιθέσεις του αντιπάλου του στα πρώτα δευτερόλεπτα και ένα λεπτό πριν τελειώσει το πρώτο τρίλεπτο πήρε τους δυο πρώτους του πόντους.

    Ο Αμινέ δεν έδειχνε να έχει τρόπο να τον απειλήσει κι όταν μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα έγινε το 4-0, όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει… Κι όμως 7 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε το σκορ έγινε 4-2 και με το σφύριγμα του διαιτητή ο Αμινέ έκανε μια τελευταία επίθεση απειλώντας με ισοφάριση με τον Νταουρέν να κρατιέται οριακά. Ο διαιτητής έδωσε έναν πόντο στον αθλητή από το Σαν Μαρίνο, ωστόσο προσέφυγε στο βίντεο για να έχουμε δύο πόντους στον Αμινέ και έναν στον Κουρουγκλίεφ για το τελικό 5-4 και το 8ο ελληνικό μετάλλιο της Ελλάδας στο Παρίσι.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news