More

    Σκέρτσος: «Ο Σαλμάς έκανε συκοφαντικές καταγγελίες – Η “λάσπη” δεν γίνεται ανεκτή»

    «Σε ένα κράτος-δικαίου, αν εσείς πείτε ότι είμαι κλέφτης πρέπει εσείς να το αποδείξετε»

    Για τη χθεσινή διαγραφή του Μάριου Σαλμά από τη ΝΔ και για το σημερινό τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

    «Η διαγραφή Σαλμά αποτελεί ξεκάθαρα μια κίνηση αυτόνομη και αφορά σε μια κριτική που υπερέβη τα εσκαμμένα. Αυτό που λέει η κυβέρνηση και η ΝΔ είναι ότι την καλόπιστη κι εποικοδομητική κριτική προφανώς τη θέλουμε, δεν δηλώνουμε ότι είμαστε αλάνθαστοι ή ότι τα ξέρουμε όλα. Αντιθέτως, ο κ. Σαλμάς προχώρησε σε συκοφαντικές καταγγελίες. Σε ένα κράτος-δικαίου, αν εσείς πείτε ότι είμαι κλέφτης πρέπει εσείς να το αποδείξετε», επεσήμανε αρχικά ο κ. Σκέρτσος, ενώ προσέθεσε σχετικά:

    «Ο κ. Σαλμάς έκανε μια καταγγελία πολιτικά και κοινοβουλευτικά για φωτογραφικούς διαγωνισμούς σε κυλικεία των αρχαιολογικών χώρων, απαντήθηκε πλήρως από τη Λίνα Μενδώνη πριν 3 μήνες και παρόλα αυτά επανήλθε χωρίς δικά του στοιχεία. Για αυτό μιλήσαμε για λάσπη. Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό αυτό από την κυβέρνηση που έχει ψηλά ως προτεραιότητα τη σημαία της διαφάνειας και της νομιμότητας παντού. Στην περίπτωσή μας μιλάμε για 59 αρχαιολογικούς χώρους. Γνωρίζετε σε πόσους λειτουργούν τα κυλικεία; Σε πολύ λίγους. Άρα το υπουργείο Πολιτισμού, για να ενισχύσει το τουριστικό μας προϊόν, ομαδοποίησε τους χώρους κι έβγαλε έναν διαγωνισμό για όλους. Επομένως δεν ισχύει ότι έγινε απευθείας ανάθεση, άλλωστε έχουν γίνει προσφυγές για τους διαγωνισμούς και το υπουργείο έχει δικαιωθεί από τη Δικαιοσύνη 6-7 φορές».

    Για τη σημερινή κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, ο Άκης Σκέρτσος σημείωσε πως πλέον έχουν ανοίξει οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία σε διπλωματικό επίπεδο.

    «Είναι πολύ καλό να συζητάμε, διότι αυτό φέρνει ηρεμία, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη συνέχεια χωρίς όμως να αλλάξει τίποτα από τις πάγιες θέσεις μας. Τα θετικά αυτής της ατζέντας είναι οι μηδενικές παραβιάσεις εδώ και ενάμιση χρόνο, που σημαίνει καλύτερο έλεγχο των μεταναστευτικών ροών. Σας θυμίζω και τις πολύ καλές τουριστικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου χάριν στην ειδική βίζα που έχουμε θεσπίσει. Δεν πρόκειται να κάνουμε εμπόριο πατριωτισμού».

     

    Άκης Σκέρτσος Μάριος Σαλμάς

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news