More

    LIVE το ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

    Οι όροι της τηλεμαχίας για τους έξι που διεκδικούν το ηγετικό χρίσμα στο κόμμα

    Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να καταφθάνουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το ντιμπέιτ που ξεκίνησε στις 21:00. Πρόκειται για τους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλη Κατρίνη, Νάντια Γιαννακοπούλου και Παύλο Γερουλάνο.

    Οι όροι του διαλόγου

    Συμφώνησαν να αναπτύξουν τις θέσεις τους στις θεματικές ενότητες.

    1.    Οικονομία-Ανάπτυξη
    2.    Κοινωνικό κράτος-Νέα γενιά-Δημογραφικό
    3.    Εξωτερική πολιτική-Άμυνα- Ευρωπαϊκή Ένωση
    4.    Κράτος-Θεσμοί-Αυτοδιοίκηση
    5.    Κλιματική κρίση-Πολιτική προστασία-Ενεργειακή μετάβαση
    6.    ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

    Στο τεχνολογικά υπερσύγχρονο studio του ERTNEWS, όπου θα φιλοξενηθεί η τηλεμαχία, θα χρησιμοποιηθούν τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, όπως 3D Animation, ενώ αυτό στο οποίο θα διαφέρει είναι η διάδραση που θα έχουν μεταξύ τους οι υποψήφιοι. Μέσα από τις 8 κάμερες που θα τοποθετηθούν και ανά πάσα στιγμή το κοινό θα μπορεί να βλέπει τις αντιδράσεις όλων των υποψηφίων.

    Η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης, σε ό,τι αφορά τις έξι ενότητες, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’ και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90”.

    Οι Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής συνολικά έξι (6) follow up ερωτήσεων ο καθένας στους έξι υποψηφίους. Κάθε ερώτηση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15’’ και κάθε απάντηση τα 30’’.

    Κάθε υποψήφια-ιος θα έχει τη δυνατότητα πέντε φορές -κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας- υποβολής ερωτήσεων, τοποθέτησης, αλλά και σχολίου σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό του, αλλά και σε διαφορετική ενότητα.

    Η υποβληθείσα ερώτηση, όπως και η απάντηση, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’. Την ίδια χρονική διάρκεια θα πρέπει να έχουν οι επανατοποθετήσεις, αλλά και οι ανταπαντήσεις.

    Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με τελική τοποθέτηση κάθε υποψηφίας-ίου, χρονικής διάρκειας έως 90’’.

    Οι δηλώσεις πριν την τηλεμαχία

    Στις 19.30 έφτασε η Αννα Διαμαντοπούλου μαζί με τους συνεργάτες της. Στις δηλώσεις της ανέφερε: «Δεν έχει ώρα ΠΑΣΟΚ πια, τώρα είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ. Ευελπιστώ ότι σήμερα θα ξεκινήσει μεγάλη και δημιουργική προσπάθεια».

    Λίγο αργότερα, στην Αγία Παρασκευή έφτασε και η Νάντια Γιαννακοπούλου, που συνοδευόταν από τους συνεργάτες της και τον σύζυγό της, ηθοποιό, Μάξιμο Μουμούρη. «Θα είναι σημαντικό debate για να πούμε τις θέσεις μας. Από αυτές τις εκλογές θα κριθεί το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Τα βλέμματα των Ελλήνων πέφτουν πάνω στο ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό ποιος θα εκλεγεί, ποιος θα δώσει τη νέα ορμή. Είμαι σίγουρη ότι οι κάλπες της 6ης Οκτωβρίου θα κρύβουν εκπλήξεις».

    Ο Παύλος Γερουλάνος, προσερχόμενος, σημείωσε: «Είναι σημαντικό, γι’ αυτή τη διαδικασία να κάνουμε αυτήν την τηλεμαχία. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να συγκριθούμε ο ένας με τον άλλον και να δει ο κόσμος τι πρεσβεύει ο καθένας».

    O Χάρης Δούκας κατέφθασε λίγο μετά τις 20:00 στο Ραδιομέγαρο και είπε τα εξής: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Δημόσια Τηλεόραση γιατί είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να μιλήσουμε αναλυτικά, να συζητήσουμε αναλυτικά για τις θέσεις και τις απόψεις μας. Ευχαριστούμε και όλους εσάς που καλύπτετε αυτή την κρίσιμη διαδικασία.

    Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος διότι είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα πολύ ζωντανό διάλογο και οι πολίτες να καταλάβουν τα βασικά προτάγματα, τις διαφορές και θα μπορέσουν να συγκρίνουν και κυρίως να συμμετέχουν στις εκλογές στις 6 Οκτωβρίου. Είμαι χαρούμενος γιατί θα μπορέσουμε να έχουμε κι έναν απευθείας διάλογο με τους συνυποψήφιους. Ήταν κάτι το οποίο το ήθελα πάρα πολύ».

    Ο Μιχάλης Κατρίνης από την πλευρά του τόνισε: «Ο ανοιχτός διάλογος πρέπει να χαρακτηρίζει το κόμμα μας από εδώ και πέρα. Διάλογος για όλα, κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία».

    Τελευταίος έφτασε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σημείωσε στις δηλώσεις του: «Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ για τη φιλοξενία. Πήραμε την πρωτοβουλία για το ντιμπέιτ με όρους πρωτοποριακούς. Ευχόμαστε να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα. Οι διαδικασίες μας εξελίσσονται με πολιτικό πολιτισμό και είναι καλό για όλο το πολιτικό σύστημα. Έχουμε μια αρνητική εξέλιξη, ο Ερντογάν μίλησε για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά πρέπει να τελειώσουν οι αυταπάτες για “ήρεμα νερά”. Να αποκτήσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας και εμείς και η ΕΕ».

    ντιμπέιτ ΠΑΣΟΚ

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news