More

    Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή: Τα παράξενα συμπτώματα που πρέπει να σε βάλουν σε σκέψεις

    Αν και πολλοί γνωρίζουν τα κλασικά συμπτώματα του άγχους, όπως η ανησυχία και η νευρικότητα, υπάρχουν και άλλα, λιγότερο γνωστά συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν την παρουσία της διαταραχής.

    Ας εξετάσουμε μερικά από αυτά τα παράξενα συμπτώματα που πρέπει να σε βάλουν σε σκέψεις.

    Σωματικές ενοχλήσεις

    Οι άνθρωποι με ΓΑΔ συχνά αναφέρουν σωματικά συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους και γαστρεντερικές διαταραχές. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να προέρχονται από την υπερβολική ένταση και το συνεχές άγχος. Αν βιώνεις συνεχείς ενοχλήσεις χωρίς σαφή ιατρική εξήγηση, είναι σημαντικό να το εξετάσεις.

    Δυσκολία στην εστίαση

    Μπορεί να παρατηρήσεις ότι δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς ή να πάρεις αποφάσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί το μυαλό σου μπορεί να είναι υπερφορτωμένο με ανησυχίες, με αποτέλεσμα να νιώθεις «θολωμένος». Η ικανότητά σου να εστιάζεις σε καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να επηρεαστεί.

    Αλλαγές στον ύπνο

    Οι διαταραχές του ύπνου είναι συχνές στους ανθρώπους με ΓΑΔ. Μπορεί να αντιμετωπίσεις αϋπνία ή υπερβολική υπνηλία. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να σχετίζονται με την αδυναμία του οργανισμού να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί. Αν παρατηρείς σημαντικές αλλαγές στον ύπνο σου, καλό θα ήταν να αναζητήσεις βοήθεια.

    Αίσθημα ξεσπάσματος ή επικείμενης καταστροφής

    Ένα συχνό σύμπτωμα είναι η αίσθηση ότι κάτι κακό θα συμβεί. Αυτή η μόνιμη ανησυχία μπορεί να προκαλεί άσχημες σκέψεις και έντονη ψυχική κόπωση. Η αίσθηση ότι δεν μπορείς να ελέγξεις το μέλλον είναι απογοητευτική και μπορεί να επιδεινώσει το άγχος σου.

    Αυξημένη ευαισθησία στις σκέψεις

    Εάν βρίσκεσαι συχνά σε κατάσταση αναστάτωσης ή ανησυχίας για μικρές λεπτομέρειες, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ΓΑΔ. Μπορεί να καταλήγεις να αναλύεις τα πάντα υπερβολικά, γεγονός που εντείνει την ανησυχία σου.

    Προβλήματα με την αυτοεκτίμηση

    Οι άνθρωποι με ΓΑΔ συχνά παλεύουν με χαμηλή αυτοεκτίμηση και αίσθημα ανεπάρκειας. Μπορεί να νιώθεις ότι δεν ανταγωνίζεσαι επαρκώς ή ότι δεν αξίζεις την επιτυχία. Αυτή η εσωτερική φωνή μπορεί να σε αποθαρρύνει από το να επιδιώκεις τους στόχους σου.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news