More

    Καλάβρυτα: «Έσπασα με το πόδι το παρμπρίζ για να βγουν οι μαθητές», λέει ο οδηγός του ΚΤΕΛ που ανετράπη (video)

    Καλά στην υγεία τους είναι οι επιβαίνοντες λεωφορείου ΚΤΕΛ που μετέφερε μαθητές και εξετράπη πέφτοντας σε χαράδρα στα Καλάβρυτα, το πρωί της Παρασκευής.

    Ο οδηγός του λεωφορείου, περιγράφοντας την τρομακτική εμπειρία του στο Newsbomb.gr, ανέφερε: «Ερχόταν ένα αυτοκίνητο και έκανα λίγο δεξιά για να το αποφύγω. Εκείνη τη στιγμή άκουγα ουρλιαχτά από τα παιδιά μέσα. Ευτυχώς, δεν έπαθαν ούτε γρατζουνιά».

    Οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο με ασφάλεια, βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Οι περισσότεροι, αν και σοκαρισμένοι, επικοινώνησαν με τις οικογένειές τους για να τις διαβεβαιώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

    Ο οδηγός συνέχισε, εξηγώντας τις συνθήκες που οδήγησαν στο ατύχημα: «Πήγαινα περίπου με 20, το πολύ 30 χιλιόμετρα. Ο δρόμος έχει μια απότομη στροφή, αλλά εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάτι ιδιαίτερο, ούτε καιρικά φαινόμενα. Ήρθε το αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα από το αντίθετο ρεύμα, προσπάθησα να το αποφύγω, αλλά με έβγαλε εκτός δρόμου. Κάνω αυτή τη διαδρομή καθημερινά και μου είναι γνώριμη».

    «».

    Υπενθυμίζεται ότι το υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βλασία-Καλάβρυτα, κοντά στο χωριό Μάνεσι εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα, μικρού βάθους.

    Μέσα στο λεωφορείο επέβαιναν πέντε μαθητές, δύο εκπαιδευτικοί και ταξιδιώτες που πήγαιναν στα Καλάβρυτα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του δεν υπάρχει τpαυματίας, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες βοηθώντας ο ένας τον άλλον κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, ενώ στο σημείο έσπευσαν Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

    Οι περισσότεροι από τους επιβάτες επικοινώνησαν με τους οικείους τους λέγοντάς τους πως είναι καλά, αν και βέβαια οι περισσότεροι είχαν υποστεί σοκ από το τρoχαίο ατύxημα.

    Η Βασιλική Γιαννοπούλου, μητέρα τριών μαθητών που επέβαιναν στο λεωφορείο, μιλώντας στο Newsbomb.gr περιέγραψε το περιστατικό: «Τα παιδιά επιβιβάστηκαν κανονικά στο λεωφορείο, όπως κάθε μέρα. Κάποια στιγμή το λεωφορείο βγήκε εκτός δρόμου, χωρίς να καταλάβουν πώς συνέβη. Ο οδηγός έσπασε τα τζάμια και τα παιδιά πηδούσαν από τα παράθυρα με ασφάλεια».

    Όπως περιέγραψε η Βασιλική Γιαννοπούλου, πρόκειται για μια διαδρομή που γίνεται καθημερινά και αφορά το δρομολόγιο Πάτρα-Καλάβρυτα.

    «Είναι μια διαδρομή που κάνουν τα παιδιά καθημερινά, ο οδηγός παίρνει τα παιδιά από τα χωριά, τα πηγαίνει στα Καλάβρυτα και τα κάνει επιστροφή το μεσημέρι. Πρόκειται για λεωφορείο του ΚΤΕΛ που μεταφέρει τα παιδιά», ανέφερε.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news