More

    Το λάθος που δε γνωρίζουμε και κάνουμε οι περισσότεροι με το ντους (video)

    Photo by Hannah Xu on Unsplash

    Για πάρα πολύ κόσμο, το πρωινό ντους είναι ο τρόπος να ξεκινάει τη μέρα του. Ωστόσο αυτό ίσως μας κάνει περισσότερο κακό από καλό. Και αυτό γιατί το ντους το πρωί ίσως οδηγήσει στην αφαίρεση φυσικών ελαίων του δέρματος σύμφωνα με την επίτιμη καθηγήτρια στο London School of Hygiene and Tropical Medicine, Sally Bloomfield.

    Όπως αναφέρει, οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν μπάνιο καθημερινά, γιατί είναι απλά «κοινωνικά αποδεκτό», θέλοντας να ξεφορτωθούν τις μυρωδιές του σώματός τους, κάτι που ωστόσο δεν είναι απαραίτητο ιατρικά.

    Μιλώντας στο BBC Radio 5, είπε πως «υπάρχουν μικρόβια στο σώμα μας που παράγουν άσχημες οσμές, όμως δεν είναι επιβλαβή για εμάς». Οπότε το να κάνουμε ντους πάνω από μια φορά την ημέρα, μπορεί να διώξει τους μικροοργανισμούς του σώματος, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο των επιπέδων λιπαρότητας στο δέρμα μας.

    Ανέφερε επίσης πως οι άνθρωποι κάνουν πιο πολλές φορές μπάνιο το καλοκαίρι γιατί ιδρώνουν περισσότερο και αυτό τους κάνει να μη νιώθουν άνετα, που ούτε αυτό είναι απαραίτητα καλό για την υγεία μας. Γιατί συχνά μπερδευόμαστε και δεν βρίσκουμε διαφορά ανάμεσα στην καθαριότητα και την υγιεινή.

    «Η καθαριότητα είναι το τι κάνουμε για να φαινόμαστε και να αισθανόμαστε καθαροί, όμως η υγιεινή είναι η καθαριότητα που κάνουμε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση των μικροβίων», εξηγεί.

    Υπάρχουν κάποιες φορές όπως ανέφερε, που πρέπει σίγουρα να κάνεις μπάνιο, όπως πριν μπεις σε μια πισίνα, γιατί μπορεί να μεταφέρεις μικρόβια από το σώμα σου στους υπόλοιπους που κολυμπούν σε αυτήν.

    Αλλά το πλύσιμο των χεριών είναι κάτι που δεν είναι διαπραγματεύσιμο. «Είναι κρίσιμο για να αποτρέψει την εξάπλωση μολύνσεων και ασθενειών».

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news