More

    Δεν μπορείς να φας ψάρι; Με αυτή τη συνταγή θα μπορέσεις

    Το ψάρι είναι μια τροφή πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, η οποία είναι απαραίτητη στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιο, κυρίως των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων.

    Από παιδιά όμως, κάτι που το συνεχίζουν όταν γίνουν μεγαλύτεροι, κάποιοι αρνούνται να το φάνε, ενώ υπάρχει και η δυσκολία στους γονείς, που θα πρέπει να το καθαρίσουν από κόκκαλα την ώρα του φαγητού. Υπάρχουν όμως κάποιες συνταγές που κάνουν το ψάρι μια πιο εύκολη λύση και πολύ πιο νόστιμη για όλους. Το ψάρι κατά κάποιον τρόπο καμουφλάρεται και οδηγεί μικρούς και μεγάλους στο να το απολαύσουν πιο εύκολα.

    Μια από αυτές τις συνταγές είναι οι κροκέτες ψαριού, η οποία μάλιστα εκτελείται και πολύ εύκολα.

    Υλικά

    • 400 γραμμάρια λευκό ψάρι χωρίς κόκκαλα και πέτσα
    • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
    • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 2 αυγά χτυπημένα
    • 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • Ηλιέλαιο

    Πως θα τις φτιάξουμε

    Αρχικά ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο ψάρι που μας αρέσει και το βάζουμε σε ένα μπολ. Μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά, τη φρυγανιά και στο τέλος το αλεύρι, έτσι ώστε να πήξει αρκετά το μείγμα. Το τοποθετούμε για μια ώρα στο ψυγείο και όταν το βγάλουμε, το πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χύνουμε πάνω το ηλιέλαιο και μόλις οι κροκέτες ροδίσουν θα είναι έτοιμες. Απλά βάλτε τες πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το λάδι και είστε έτοιμοι.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news