More

    Διαδραστική συνάντηση Πολιτικής Προστασίας στη Σιάτιστα: Προετοιμάζοντας τα επόμενα βήματα

     

    Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, το Ινστιτούτο Πολιτικής Προστασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βοΐου πραγματοποίησαν με επιτυχία μια σημαντική συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg–IPACBC, του έργου “SOLVE”.

    Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο στην πόλη της Σιάτιστας προκειμένου να συζητήσουν και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των σχετικών δράσεων του έργου “SOLVE”, το οποίο επικεντρώνεται στην πολιτική προστασία στην ευρύτερη περιοχή με έμφαση σε διασυνοριακές δράσεις διαχείρισης δασικών πυρκαγιών και πλημμυρών.

    Η διαδραστική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, αποτέλεσε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της συνεργασίας και τη βελτίωση της πολιτικής προστασίας και της αποδοτικής αντίδρασης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στη διασυνοριακή περιοχή.

    Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι των αρμόδιων Φορέων, συμπεριλαμβανομένων των Δημοτικών Αρχών, της Αστυνομικής Αρχής, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ, της Πολιτικής Προστασίας ευρύτερα, των Διασωστών, των Εθελοντικών Οργανώσεων. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις δράσεις του έργου SOLVE και τα επιτεύγματα του.Υπεύθυνος για το συντονισμό της συνάντησης ήταν ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας, καθηγητής κ. Ιωάννης Μπακούρος.

    Στο μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε στρογγυλή τράπεζα συζήτησης με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, των Διασωστών και των Εθελοντικών Οργανώσεων, η οποία αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για την ενδυνάμωση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων Φορέων ώστε να ενισχυθούν οι μελλοντικές δράσεις πολιτικής προστασίας στην περιοχή.

    Το έργο “SOLVE” συνεχίζει την πορεία του στην ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στην περιοχή και οι συντελεστές του αναμένουν μέσα από τις δράσεις της νέας προγραμματικής περιόδου τη συνέχιση των σχετικών δράσεων για την επίτευξη των κοινών στόχων.

    Η δημοφιλία των κοινωνικών δικτύων έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια. Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter καθημερινά για να επικοινωνούν, να μοιράζονται πληροφορίες και να ενημερώνονται.

    Ωστόσο, η αυξανόμενη εξάρτηση από τα κοινωνικά δίκτυα έχει δημιουργήσει ανησυχίες σχετικά με την προσωπική απορροφημένη πληροφορία και την απώλεια της ιδιωτικότητας. Οι χρήστες περνούν ώρες προσκολλημένοι στις οθόνες τους, αφήνοντας λίγο χρόνο για πραγματικές, ανθρώπινες συναντήσεις.

    Επιπλέον, τα κοινωνικά δίκτυα έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα όπου η αναζήτηση έγκρισης και επιβεβαίωσης από τους άλλους είναι συνηθισμένη. Οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να λάβουν τα likes και τα σχόλια που επιθυμούν, μερικές φορές ακόμα και αν σημαίνει να παραβιάσουν την ιδιωτικότητά τους.

    Τέλος, η εξάρτηση από τα κοινωνικά δίκτυα έχει οδηγήσει σε αυξημένα προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη και η ανησυχία. Οι χρήστες συχνά αισθάνονται ανταγωνιστικοί και ανασφαλείς όταν συγκρίνονται με τις “τέλειες” ζωές που παρουσιάζονται στα social media.

    Παρ ‘όλα αυτά, τα κοινωνικά δίκτυα προσφέρουν και πολλά θετικά, όπως τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις σχέσεις, να διευκολύνουν την επικοινωνία και να παρέχουν πλούσιο περιεχόμενο. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να αναγνωριστούν οι κίνδυνοι που συνδέονται με την υπερβολική χρήση και να εφαρμοστούν προληπτικά μέτρα για την προστασία της ψυχολογικής και σωματικής υγείας των χρηστών.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news