More

  Δήμος Κοζάνης: Αδικαιολόγητες ανησυχίες για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

   

  Κάποιοι φάσκουν και αντιφάσκουν στο δημόσιο λόγο τους με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Για να καταστεί λοιπόν απολύτως σαφές και να μην υπάρχει καμία «σκιά» στο ζήτημα που αφορά στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Κοζάνης και συγκεκριμένα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κάνουμε ορισμένες διευκρινίσεις προς ενημέρωση των δημοτών.

  Υπενθυμίζουμε, ότι τον Ιανουάριο του 2011 με πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. Κοζάνης είχε εξαιρεθεί η κατάργηση της ΚΔΒΚ από νομικό πρόσωπο. Απόφαση που ισχύει μέχρι και σήμερα.  Συνεπώς, τόσο η επιχειρηματολογία όσο και η αιτιολογία για τη διατήρηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ως νομικό πρόσωπο είναι και σήμερα επίκαιρες.

  Επιπλέον, θυμίζουμε ότι η προετοιμασία για συζήτηση του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ξεκινήσει απολύτως έγκαιρα, από την 1η Νοεμβρίου 2023. Στη συγκεκριμένη ημερομηνία πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, με αίτημα παράταση στην καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας, ώστε την απόφαση για την κατάργηση ή μη των νομικών προσώπων, να έχουν τα νεοεκλεγέντα Δημοτικά Συμβούλια.

  Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, διευκρινίστηκε  ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν πρόκειται να δώσει παράταση στην καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας, δηλαδή την 15η Νοεμβρίου.  Με αυτόν τον τρόπο, έγινε απόλυτα ξεκάθαρο ότι για τα νομικά πρόσωπα δεν θα αποφασίσουν οι νέες δημοτικές αρχές που προέκυψαν από τις εκλογές του Οκτωβρίου, αλλά οι υφιστάμενες.

  Στην κατεύθυνση αυτή, η δημοτική αρχή προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες. Συγκεκριμένα με έγγραφο του γενικού γραμματέα του Δήμου Κοζάνης στις 2 Νοεμβρίου,  ζητήθηκε από τους προέδρους και τους διευθυντές των νομικών προσώπων να διατυπώσουν τις απόψεις τους  για το αν επιθυμούν να παραμείνουν ή όχι ως ανεξάρτητα νομικά πρόσωπα, ώστε το θέμα να έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  Επομένως, υπήρξε απολύτως έγκαιρη προετοιμασία ως προς τις ημερομηνίες, απλώς κάποιοι νομίζουν ότι βρισκόμαστε ακόμη σε προεκλογική περίοδο.

  Ο αυξανόμενος αριθμός των αυτοκινήτων στους δρόμους μας έχει οδηγήσει σε μια σειρά από περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως η ρύπανση του αέρα, η κίνηση και η κατανάλωση καυσίμων. Μια λύση σε αυτά τα προβλήματα είναι η προώθηση της χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων.

  Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λειτουργούν με μπαταρίες, οι οποίες φορτίζονται με ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν παράγουν εκπομπές αέριων ρύπων όπως τα παραδοσιακά αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν μια χαμηλή μέση τιμή ανά χιλιόμετρο συγκριτικά με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα με βενζίνη.

  Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμα πολλά εμπόδια στην ευρεία υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο κύριος περιορισμός είναι η έλλειψη υποδομής φόρτισης. Πολλές χώρες δεν έχουν ακόμα αναπτύξει ένα επαρκές δίκτυο φορτιστών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ οι χρόνοι φόρτισης είναι ακόμα μεγαλύτεροι σε σχέση με το γέμισμα ενός δεξαμενής βενζίνης.

  Ωστόσο, η τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων βελτιώνεται συνεχώς και αναμένεται ότι στο μέλλον θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές και καλύτερες υποδομές φόρτισης. Επιπλέον, ορισμένες χώρες παρέχουν κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές.

  Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν μια υποσχόμενη εναλλακτική λύση για τη μείωση της ρύπανσης του αέρα και τη μείωση της εξάρτησής μας από τα ορυκτά καύσιμα. Με την σωστή υποστήριξη και τη συνεχή τεχνολογική πρόοδο, είναι πιθανό να δούμε μια αυξημένη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο μέλλον.

  Newsroom
  Newsroomhttps://ekozani.gr
  Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

  more news

  Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX