More

    Η ανατριχιαστική προφητεία του Νοστράδαμου για τον Αντίχριστο

    Πριν συζητήσουμε είτε για τον Νοστράδαμο είτε για τον αντίχριστο, πρέπει να απαντήσουμε σε μια απλή ερώτηση: Ποιος ή τι είναι στην πραγματικότητα ο αντίχριστος;

    Κοιτάζοντας τη Χριστιανική Βίβλο, την πηγή του όρου, ο αντίχριστος δεν εμφανίζεται μέχρι το βιβλίο της Καινής Διαθήκης του Ιωάννη 2:22: “Ποιος είναι ο ψεύτης; Είναι όποιος αρνείται ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός. Ένα τέτοιο άτομο είναι ο αντίχριστος, αρνούμενος τον Πατέρα και τον Υιό». Σε άλλο σημείο ο Ιωάννης λέει επίσης ότι όποιος «δεν αναγνωρίζει ότι ο Ιησούς Χριστός ενσαρκώθηκε… είναι ο απατεώνας και ο αντίχριστος». Με την πάροδο του χρόνου ο όρος “αντίχριστος” συνδέθηκε με το βιβλίο του κεφαλαίου 13 των Αποκαλύψεων, το οποίο μιλά για το θηρίο με “δέκα κέρατα και επτά κεφάλια, με δέκα στέμματα στα κέρατά του” που ανατέλλει από τον ωκεανό.

    Η αφήγηση του αντίχριστου συγχωνεύτηκε γύρω στο 1.000 μ.Χ. χάρη στον Βενεδικτίνο μοναχό Adso του Montier-en-Der, ο οποίος είπε ότι ο αντίχριστος θα ήταν ένας Εβραίος που θα χαιρετιστεί ως ψεύτικος Μεσσίας. Με το πέρασμα των αιώνων, έγινε σύνηθες φαινόμενο οι αντίπαλοι των εκκλησιαστικών και πολιτικών ηγετών να χρησιμοποιούν τον όρο «αντίχριστος», όπως όταν ο Άγγλος Τζον Γουίκλιφ αποκάλεσε τον Πάπα αντίχριστο τον 14ο αιώνα. Ο ηγέτης της Προτεσταντικής Μεταρρύθμισης του 16ου αιώνα Μαρτίνος Λούθηρος αποκάλεσε επίσης τον πάπα της εποχής του αντίχριστο.

    Έτσι, όταν ο Νοστράδαμος έγραψε για τους αντίχριστους στο βιβλίο του «Οι Προφητείες» το 1555, βρισκόταν πάνω σε αυτό το θεμέλιο της γνώσης και της κοινής γλώσσας. Το αν χρησιμοποιούσε τον όρο γενικά ή σκεφτόταν μια συγκεκριμένη βιβλική εκδοχή μορφών του αντίχριστου είναι άγνωστο.

    Ο Νοστράδαμος αναφέρει τον αντίχριστο στην επιστολή “Οι Προφητείες” προς τον βασιλιά Ερρίκο Β’. Χρησιμοποίησε αυτή την επιστολή προς τον Γάλλο βασιλιά για να συνοψίσει τις προβλέψεις του και να τις παρουσιάσει με πολύ πιο τρομερό τρόπο από τις υπόλοιπες προφητείες του. Περιγράφει τον υπολογισμό των ετών των προφητειών του χρησιμοποιώντας μια βιβλική αποτίμηση του χρόνου από τη μυθική δημιουργία του Αδάμ, του πρώτου ανθρώπου. Καλύπτεται επίσης λέγοντας ότι τα τετράστιχα του είναι «γαργαλάνε τόσο πολύ που δεν υπάρχει κανένας δρόμος μέσα από αυτά, ούτε υπάρχει καμία ερμηνεία τους». Θυμηθείτε αυτό το σημείο.

    Στην επιστολή του ο Νοστράδαμος αναφέρει πολλούς «Αντίχριστους» με κεφαλαίο «Α», και ο καθένας παρουσιάζεται ως αντίθετος με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Σε μια άγρια, χολιγουντιανή ιστορία καλού εναντίον κακού, γεμάτη κατακτήσεις, καταστροφές και πολιτικές ίντριγκες, ο Νοστράδαμος λέει ότι η πρώτη «Αυτοκρατορία του Αντίχριστου» θα «κατέβει με μεγάλους και αμέτρητους αριθμούς» όπως ο αρχαίος Πέρσης βασιλιάς Ξέρξης στη Ρώμη. Όμως, θα τον εμποδίσει το «Άγιο Πνεύμα», το οποίο ο Νοστράδαμος ισοδυναμεί με κάποιους αστρολογικούς υπολογισμούς.

    Ο δεύτερος Αντίχριστος, λέει ο Νοστράδαμος, θα εγερθεί στην Αδριατική Θάλασσα μετά το 1792 μ.Χ. και θα ασκήσει τη δύναμη τριών βασιλιάδων «παραπλανημένων από γλώσσες». Μετά αναφέρει αίμα, πλημμύρες, μια επιδημία και έναν τρίτο Αντίχριστο, «τον κολασμένο πρίγκιπα» που υποτάσσει τον κόσμο για 25 χρόνια οδηγώντας σε μια νέα χρυσή εποχή. Αυτά τα 25 χρόνια χαρακτηρίζουν την καταστροφή πόλεων, μια «μεγάλη διαρροή αίματος», «παραβιάσεις» διαφόρων γυναικών και «παιδιών παρατημένων στα τείχη των πόλεων».

    Κοιτάζοντας τις προφητείες του Νοστράδαμου, βλέπουμε τον αντίχριστο να αναφέρεται μόνο δύο φορές. Και αν μαντέψατε ότι αυτά τα αποσπάσματα περιέχουν άφθονη άγρια βία, τυραννικούς μονάρχες, νεκρά παιδιά και τέτοια, τότε έχετε σκεφτεί σωστά.

    Η πρώτη αναφορά του αντίχριστου, αυτή τη φορά με ένα μικρό «α» για κάποιο άγνωστο λόγο, περιγράφει ένα μπερδεμένο χάος πολιτικών εσωτερικών διαμάχων, ανομίας, ανελέητων φόνων και άλλα παρόμοια. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν έναν λεηλατημένο ναό, έναν “μοιχό” που δολοφονεί τη γυναίκα και το παιδί του, μια μυστική επιγραφή που βρέθηκε σε μια “αρχαία σπηλιά”, έναν έκπτωτο άγγελο, απαγορευμένα βιβλία, μια μεγάλη μάχη, ένα «βάρβαρο στρατιώτη» που σκότωσε έναν βασιλιά, έναν πατέρα και γιο που «δολοφονήθηκαν μαζί», έναν «χασάπη» που προέκυψε από μια ταπεινή γέννηση για να κυβερνήσει τη βρετανική αυτοκρατορία και τέλος τον ίδιο τον αντίχριστο.

    Αν όλα αυτά ακούγονται δύσκολα για να τα ακολουθήσετε, θυμηθείτε ότι ο Νοστράδαμος παραδέχτηκε τόσα πολλά στην επιστολή του προς τον βασιλιά Ερρίκο. Το τετράστιχο του αντίχριστου, το οποίο δεν συνδέεται απαραίτητα με αυτό που έρχεται πριν ή μετά, λέει : «Ο αντίχριστος πολύ σύντομα εκμηδενίζει τα τρία / είκοσι επτά χρόνια ο πόλεμος του θα διαρκέσει / Οι άπιστοι είναι νεκροί, αιχμάλωτοι, εξόριστοι / με αίμα, ανθρώπινα σώματα, νερό και κόκκινο χαλάζι σκεπάζουν τη γη». Πέρα από τη ζωντανή και δυσοίωνη γλώσσα, ο αντίχριστος εδώ παραμένει μια μυστηριώδης φιγούρα.

    Την επόμενη και τελευταία φορά που ο Αντίχριστος με κεφαλαίο “Α” αυτή τη φορά, εμφανίζεται στα γραπτά του είναι ακόμη πιο αποσυνδεδεμένος, αλλά εξακολουθεί να ακούγεται φρικτός με τον αόριστο τρόπο του Νοστράδαμου. Αφού κατέρρευσουν μερικές ευρωπαϊκές πόλεις από τον πόλεμο, τη φωτιά και το αίμα, ο Νοστράδαμος στρέφει ξανά την προσοχή του στη Ρώμη, λέγοντας: «Η καταστροφή πλησιάζει».

    Μετά παίρνουμε τους στίχους για τον αντίχριστο. Αναλυτικά: «Ο αρχηγός του Λονδίνου μέσα από το βασίλειο της Αμερικής / Η Νήσος της Σκωτίας θα δοκιμαστεί από παγετό / Ο Βασιλιάς και ο Reb θα αντιμετωπίσουν έναν Αντίχριστο τόσο ψεύτικο / που θα τους βάλει σε σύγκρουση όλους μαζί». Ποιος ή τι στο καλό είναι ο “Reb”, μπορείτε να ρωτήσετε; Δεν ξέρουμε. Οι «αυτοί» που βρίσκονται σε σύγκρουση είναι πιθανώς ο βασιλιάς του Λονδίνου, της Αμερικής και πιθανώς της Σκωτίας που θα αντιμετωπίσει τον Αντίχριστο. Αλλά, αυτός ο αντίχριστος είναι επίσης “ψευδής”, που σημαίνει ότι δεν είναι πραγματικός αντίχριστος, ούτως ή άλλως. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε η μόνη φορά που ο Νοστράδαμος μιλάει για έναν πραγματικό αντίχριστο στις προφητείες του είναι η προηγούμενη.

    Και απλώς για να δείξουμε γιατί δεν μιλάμε για ερμηνείες σε αυτό το άρθρο: Ένας επίδοξος προφητικός διερμηνέας αναφέρει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σαν έναν ψεύτικο αντίχριστο και τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ως έναν πραγματικό αντίχριστο. Οπότε ναι, καλύτερα να μείνετε στη συμβουλή του Νοστράδαμου και να μην ασχοληθείτε με την ερμηνεία.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news