«Ανοίγουμε από σήμερα ξανά τον φάκελο των τραπεζών. Σήμερα ξεκινούν οι μειώσεις των τραπεζικών χρεώσεων», υπογράμμισε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αction24, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος.
«Ξεκινάει, λοιπόν, σήμερα ο Σωκράτης Φάμελλος συναντήσεις με την Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών. Αύριο με την κ. Σαρπ της Επιτροπής Ανταγωνισμού -τράπεζες, ακρίβεια, καρτέλ- και με τον κ. Στουρνάρα μεθαύριο. Εμείς, λοιπόν, πέρα από αυτές τις πρωτοβουλίες, που είναι επί της ουσίας σκληρά και εκτός της περιμέτρου που βάζει ο κ. Μητσοτάκης στα κόμματα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία δηλαδή, καλούμε παράλληλα τα προοδευτικά κόμμα «σε σχέση με το θεσμικό ζήτημα της επιλογής του προσώπου για την ΠτΔ», ανέφερε ο κ. Καραμέρος. «Έχουμε μια υπερκομματική υποψηφιότητα, τη Λούκα Κατσέλη, και καλούμε τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να βάλουμε εμείς το πλαίσιο σε αυτές τις ανάγκες που πραγματικά έχει ο κόσμος και πρέπει να αντιστοιχηθούν και πολιτικά» πρόσθεσε.
Για την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, την άνοδο της άκρας Δεξιάς και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑ σχολίασε πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι μια σπάνια ευκαιρία για τα προοδευτικά κόμματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα να συσπειρωθούμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτήν την επέλαση της ακροδεξιάς».
«Το 2016 τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά από ό,τι σήμερα. Παρακολουθούμε διεθνώς τις κινήσεις Τραμπ. Τώρα ζητάει την αυτονόμηση της Γροιλανδίας από τη Δανία, που είναι ευθύ πλήγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο στη Δανία. Όταν θέλει η 51η πολιτεία τον Καναδά ή τον έλεγχο της ζώνης της διώρυγας του Παναμά είναι πρωτοφανείς θέσεις πού εκκολάπτονταν μόνο σε βαθιά συντηρητικούς κύκλους των ΗΠΑ τα προηγούμενα χρόνια εκτός διεθνούς δικαίου που θέτουν και ζητήματα κυριαρχίας», σημείωσε.
Για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο κ. Καραμέρος δεν θέλησε να σχολιάσει τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, και δήλωσε: «Καταλαβαίνω ότι το προσπαθεί να διευθετήσει και εσωτερικές του ισορροπίες. Εκτιμώ, όμως, ότι δεν θα πρέπει να έχουμε φοβικότητα. Δηλαδή, όταν γίνεται ένα βήμα προκειμένου να υπάρξει μια εναλλακτική προοδευτικής διακυβέρνησης, έστω και με την πρόθεση διαλόγου. Γίνονται εκδηλώσεις, συμμετέχουν βουλευτές ή πολιτικές προσωπικότητες και από τα τρία κόμματα, δηλαδή και από το ΠΑΣΟΚ και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη Νέα Αριστερά. Τώρα αν ξαφνικά ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει και λέει τα “κόμματα της δραχμής”, αισθάνεται κανείς “κόμμα της δραχμής” επειδή το λέει κ. Μητσοτάκης, που έχει μείνει στη ρητορική του 2016 για να τρομάξει τους πολίτες;».