Καλεσμένος στην εκπομπή του Κώστα Τσουρού ήταν σήμερα (17/2) ο Κώστας Φαλελάκης, με αφορμή την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο ηθοποιός τόνισε ότι πρώτη φορά αισθάνθηκε πολίτης της Ελλάδας, ενώ μίλησε και για τον αείμνηστο ηθοποιό και επί χρόνια σύντροφό του Μηνά Χατζησάββα.
«Πρώτη φορά αισθάνθηκα πολίτης αυτής της χώρας. Η χώρα αυτή μέχρι τώρα με αγνοούσε. Ξέρετε όλοι την περιπέτεια που έζησα, δεν μπορούσα να πάρω το σώμα του συντρόφου μου γιατί δεν ήμουν τίποτα γι’ αυτόν.
Κατά συνέπεια και τίποτα στη κοινωνία που υπήρχα. Είναι μια μέρα χαράς γιατί το αόρατο έγινε ορατό, η πολιτεία υπερασπίστηκε το ανυπεράσπιστο. Η πολιτεία υπερασπίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της, τους ανυπεράσπιστους έρωτες», ανέφερε ο Κώστας Φαλελάκης.
«Θα βγαίνουμε έξω και θα είμαστε ισότιμοι»
Ακόμα, ο ηθοποιός εξήγησε ότι: «Λένε «Δεν με ενδιαφέρει το τι κάνει ο γκέι στο κρεβάτι του», δηλαδή τον θέλω αόρατο. Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, κανέναν δεν ενδιαφέρει. Αυτό σημαίνει, σαν νοοτροπία, μη φαίνεσαι, μην υπάρχεις, είσαι εκεί, ποντικός στην κοινωνία, και τώρα δεν είμαστε.
Τώρα θα βγαίνουμε έξω και θα είμαστε ισότιμοι. Οι θεσμοί και οι νόμοι βοηθούν τους ανθρώπους να έχουνε την υπερηφάνεια τους που τους έχει στερηθεί και η γιορτή του Pride αυτόν τον σκοπό έχει, να αποκαταστήσει την υπερηφάνεια που λείπει».
«Η πολιτική οφείλει να αφουγκράζεται την κοινωνία, να την παίρνει από το χέρι και να την πηγαίνει μπροστά, μπορεί να χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συμφιλιωθεί η κοινωνία με αυτό αλλά ο οξυδερκής πολιτικός το προβλέπει αυτό, δίνει τον θεσμό ή το νόμο, πατάει πάνω σε αυτό ο άλλος, φαίνεται, υπάρχει, διεκδικεί και κανείς δεν μπορεί να του το αρνηθεί», σημείωσε.
«Θα παντρευόμασταν αμέσως»
Τέλος, μιλώντας για τον Μηνά Χατζησάββα ο Κώστας Φαλελάκης είπε: «Αν ζούσε σήμερα, θα χαιρόταν πολύ και θα παντρευόμασταν βεβαίως αμέσως. Θα είχαμε ήδη κάνει σύμφωνο συμβίωσης, αλλά δεν προλάβαμε, ψηφίστηκε 23 μέρες μετά το θάνατό του. Και θα ήμασταν κι εμείς ισότιμο ζευγάρι, μέσα στα υπόλοιπα ζευγάρια της ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι ωραίο; Περίμενε το σύμφωνο συμβίωσης».