More

  Π. Κουκουλόπουλος: «Λύσεις τώρα στις επιτακτικές ανάγκες των ΔΗΠΕΘΕ»

  Share

   

  - Advertisement -

  Λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και συνολικά τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα της Χώρας, διεκδικεί ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, με κοινοβουλευτική παρέμβαση που πραγματοποίησε την Τρίτη 14/11, ενώ την Πέμπτη 16/11  θα έχει στη Βουλή συνάντηση με Καλλιτεχνικούς Διευθυντές των ΔΗΠΕΘΕ.

  Ειδικότερα, στην Ερώτηση που κατέθεσε προς τρεις Υπουργούς της Κυβέρνησης της Ν.Δ., μαζί άλλους οκτώ Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, υπενθυμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «το 1983 η Μελίνα Μερκούρη δημιούργησε ένα περιφερειακό θεατρικό δίκτυο, με έδρες πόλεις της χώρας και φορείς τους Δήμους, προκειμένου όχι μόνο να αναπτυχθεί το θέατρο στην περιφέρεια, αλλά και να αποκτήσει η περιφέρεια τη δική της πολιτιστική φυσιογνωμία με την εμπλοκή τοπικών πολιτιστικών φορέων, την ενεργοποίηση τοπικών καλλιτεχνικών δυνάμεων και την ενίσχυση καλλιτεχνικών ανταλλαγών μεταξύ κέντρου και περιφέρειας. Η δημιουργία των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων, ο θεσμός των ΔΗΠΕΘΕ, αποτελεί μέχρι σήμερα ιστορική κατάκτηση του ελληνικού θεάτρου».

  - Advertisement -

  Επιπλέον, τονίζεται πως «τα ΔΗΠΕΘΕ στα σχεδόν 40 χρόνια λειτουργίας τους αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν προβλήματα χρηματοδότησης με καθυστερήσεις καταβολής των επιχορηγήσεων», ενώ αναδεικνύεται «το σημαντικό πολιτιστικό έργο και η καθοριστική συμβολή τους στην πολιτιστική αποκέντρωση».

  «Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιδεικνύει καμία μέριμνα για την αναβάθμιση του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ, αλλά με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 2/9844/ΔΕΠ υποβιβάζει μισθολογικά τους καλλιτέχνες που εργάζονται στα ΔΗΠΕΘΕ, δίνοντας τη χαριστική βολή στο θεσμό και δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και καλλιτεχνικής στελέχωσης στα ΔΗΠΕΘΕ. Οι εννέα Καλλιτεχνικοί Διευθυντές των ΔΗΠΕΘΕ σημειώνουν σε κοινή τους επιστολή ότι είναι πρακτικά ανέφικτο με αυτό το δεδομένο ένας καλλιτέχνης να υποστηρίξει τη μετακίνηση και τη διαμονή του σε μία πόλη που φιλοξενεί ΔΗΠΕΘΕ», σημειώνει ο Π. Κουκουλόπουλος και προσθέτει ότι «ο θεσμός των ΔΗΠΕΘΕ αποτελεί σημαντική κατάκτηση του ελληνικού θεάτρου που αξίζει και πρέπει να μετασχηματιστεί, να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί οικονομικά».

  Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βουλευτής Κοζάνης, μαζί με τους συνυπογράφοντες Βουλευτές, ζητά από την Κυβέρνηση απαντήσεις, μεταξύ άλλων, για:

  – Την αναβάθμιση και οικονομική ενίσχυση των ΔΗΠΕΘΕ, προκειμένου να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην πολιτιστική αποκέντρωση.

  – Την ανάγκη εξαίρεσης των καλλιτεχνών των ΔΗΠΕΘΕ από την ανωτέρω Κ.Υ.Α., ώστε να μπορέσουν τα θέατρα να στελεχωθούν καλλιτεχνικά και να λειτουργήσουν.

  – Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΔΗΠΕΘΕ, στην κατεύθυνση να ευθυγραμμιστούν με τους υπόλοιπους καλλιτεχνικούς οργανισμούς (Εθνικό Θέατρο, Λυρική Σκηνή, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος).

   

   

  Η επιρροή των κοινωνικών μέσων στις ζωές μας είναι αναμφισβήτητη. Από την προσωπική μας ζωή μέχρι την εργασία μας, τα κοινωνικά μέσα έχουν επηρεάσει τον τρόπο που επικοινωνούμε, ενημερωνόμαστε και εκφραζόμαστε.

  Μια από τις μεγαλύτερες επιρροές που έχουν τα κοινωνικά μέσα είναι στην επικοινωνία. Πλέον, μπορούμε να επικοινωνούμε με άτομα από όλο τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο και να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας και τις εμπειρίες μας με εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό έχει δημιουργήσει μια νέα διάσταση στην επικοινωνία και έχει ενισχύσει τις σχέσεις που έχουμε με τον υπόλοιπο κόσμο.

  Επίσης, τα κοινωνικά μέσα έχουν αλλάξει τον τρόπο που ενημερωνόμαστε. Πλέον, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε νέα και ειδήσεις απευθείας από την πηγή τους, χωρίς την ανάγκη ενημερωτικών μέσων μαζικής επικοινωνίας. Αυτό έχει δώσει τη δυνατότητα σε όλους να εκφράζουν τις απόψεις τους και να μοιράζονται πληροφορίες με άλλους, δημιουργώντας ένα νέο επίπεδο ενημέρωσης και επικοινωνίας.

  Τέλος, τα κοινωνικά μέσα έχουν επηρεάσει τον τρόπο που εκφραζόμαστε. Μέσω των κοινωνικών μέσων, μπορούμε να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, τις φωτογραφίες μας και τα βίντεο μας με άλλους, δημιουργώντας ένα πλούσιο περιεχόμενο που αντικατοπτρίζει τη ζωή μας και τα ενδιαφέροντά μας.

  Συνοψίζοντας, οι επιδράσεις των κοινωνικών μέσων στις ζωές μας είναι προφανείς και συνεχώς αυξάνονται. Από την επικοινωνία μας μέχρι την ενημέρωσή μας και την αυτο-εκφρασή μας, τα κοινωνικά μέσα έχουν ανοίξει έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων που επηρεάζουν τη ζωή μας καθημερινά.

  Newsroom
  Newsroomhttps://ekozani.gr
  Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... [email protected]

  Read more

  More News