Φτιάξτε την και όλοι θα ξετρελαθούν με το αποτέλεσμα
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 150 γρ καλαμποκάλευρο (1 κούπα)
- 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ (1 κούπα)
- 250 γρ γάλα (1 κούπα)
- 120 γρ ελαιόλαδο (12 κτσ)
- 300 γρ τυρί φέτα
- 1 κτσ αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι (3/4 της κούπας)
- 3 μέτρια αυγά
- 1 κτγ αλάτι
- 1 κτγ μπέικιν πάουντερ (5 γρ)
Για το άλειμμα
Ελαιόλαδο
καλαμποκάλευρο
Για το πασπάλισμα από πάνω
Τυρί φέτα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τους κρόκους, το ελαιόλαδο, το γάλα , το μπέικιν και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας χυλός.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά , το αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Στο τριμμένο τυρί προσθέτουμε 1 κτσ αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Ενσωματώνουμε προσεκτικά την μαρέγκα μέσα στο μείγμα για να μην χάσει τον όγκο του.
- Σε ένα ταψί 25χ35 αλευρολαδώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα.
- Το στρώνουμε ομοιόμορφα και τρίβουμε από πάνω λίγη ακόμα φέτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά στους 170 c.