Facebook ‘Ζαχαροπλαστεία Κοσμικόν’
Ποιος θα πει όχι σε ένα αχνιστό, με αφράτη κρέμα και σωστά σιροπιασμένο φύλλο, γαλακτομπούρεκο; Σε περίπτωση που λιγουρεύτηκες αυτό το πεντανόστιμο γλυκό, ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα για να τα τιμήσεις, τώρα που μπήκε το φθινόπωρο και θέλεις κάτι πιο ζεστό και πιο γλυκό…
Κοσμικόν
Από το 1961 το Κοσμικόν είναι γνωστό για το γαλακτομπούρεκό του. Η συνταγή του είναι ίδια στο πέρασμα του χρόνου: ολόφρεσκες πρώτες ύλες, βούτυρο γάλακτος, χειροποίητο φύλλο, και τέλειο σιρόπιασμα, που καταφέρνει να κερδίσει και τον πιο απαιτητικό.
Λεωφ. Ιωνίας 104, Αγ.Νικόλαος, Αγ.Αλεξάνδρου 102, Π. Φάληρο, Χαλανδρίου 34, Αγ.Παρασκευή, κ.α.
Αφοί Ασημακόπουλοι
Το παλαιότερο γαλακτοπωλείο της Αθήνας -από το 1910- μπορεί να ξεκίνησε φτιάχνοντας κρέμες και ρυζόγαλα, αλλά στη συνέχεια εμπλούτισε τον κατάλογό του και με γαλακτομπούρεκο. Ένα μοναδικό γευστικά γλυκό με πεντανόστιμη κρέμα και σιροπιασμένο τόσο όσο πρέπει, που οι πελάτες κάνουν ουρές για να το αγοράσουν.
Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια
Η Στάνη
Πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο φτιάχνει καθημερινά και η «Στάνη», με κρέμα από εξαιρετικό γάλα (το ίδιο που χρησιμοποιούν και για τα ξακουστά τους γιαούρτια) και «κρατσανιστό» φύλλο, που όσο και να φας, δε σε λιγώνει!
Μ. Κοτοπούλη 10, Ομόνοια
Παπασπύρου
Ο «Παπασπύρου» είναι γνωστός και για τα γαλακτομπούρεκά του, που αναδίδουν αρώματα βανίλιας και γάλακτος, μέσα σε τραγανιστό φύλλο και με μπόλικο σιρόπι. Αν σου αρέσουν τα «πολύ γλυκά» γλυκά, τότε δοκίμασέ το!
Αγ. Τριάδος και Ν. Ζίχνης 15, Αχαρναί, Πανόρμου 19, Αμπελόκηποι, Τατοΐου 100 & Κολοκοτρώνη 29, Κηφισιά, Αγ. Παρασκευής 115, Χαλάνδρι