More

  Πτολεμαΐδα: “Ξαναχτυπούν” οι επιτήδειοι με τις τηλεφωνικές απάτες

  Share

  - Advertisement -

  Το φόβο και τον πανικό σπέρνουν και πάλι οι επιτήδειοι με τις τηλεφωνικές απάτες, που απευθύνονται κύρια σε ηλικιωμένα άτομα, με απώτερο στόχο να αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

  Το φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Εορδαίας βρίσκεται εκ νέου σε έξαρση, σύμφωνα με καταγγελίες αλλά και σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους δράστες να τηλεφωνούν όλο το εικοσιτετράωρο, αναφέροντας, σε «σπασμένα» Ελληνικά, ότι άτομο από το οικογενειακό ή συγγενικό τους περιβάλλον, έχει τραυματιστεί σοβαρά και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, με τον δήθεν γιατρό -ορθοπεδικό, να επιμένει για το επείγον της υπόθεσης, ενώ ταυτόχρονα ακούγονται παιδικά κλάματα και φωνές που καλούν σε βοήθεια.

  Κατά πληροφορίες, μικρός αριθμός  πολιτών έφθασαν ακόμη και στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας,  για να διαπιστώσουν ότι δεν υπήρχε  κανένα συγγενικό τους πρόσωπο που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα. Oι  αποδέκτες των μηνυμάτων αυτών, αντιμετώπισαν το θέμα ψύχραιμα, και δεν ενέδωσαν στις χρηματικές απαιτήσεις των επιτηδείων. Σε κάθε περίπτωση, τα άτομα που δέχονται παρόμοιες κλήσεις, θα πρέπει  να απευθύνονται  στην Αστυνομία, όπως και έπραξαν, ορισμένα, εκ των κατοίκων της Εορδαίας.

  - Advertisement -

  ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

  ertnews.gr


  Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου στη σύγχρονη κοινωνία μας. Η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας, η αγχωτική καθημερινότητα και η έλλειψη άσκησης συμβάλουν στη δυσκολία του να βρούμε έναν καλό ύπνο.

  Ο ύπνος αποτελεί ζωτικής σημασίας για την υγεία μας και την ευημερία μας. Κατά μέσο όρο, οι ενήλικες χρειάζονται περίπου 7-9 ώρες ύπνου κάθε νύχτα για να ανανεώσουν το σώμα τους και το μυαλό τους. Ωστόσο, η σύγχρονη ζωή συχνά μας αναγκάζει να θυσιάζουμε τον ύπνο μας για να προλάβουμε τις υποχρεώσεις μας.

  Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στον ύπνο, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας. Καταρχάς, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα ρουτίνας ύπνου και να προσπαθήσετε να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα. Επίσης, πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και την κατανάλωση καφεΐνης λίγο πριν τον ύπνο.

  Επιπλέον, η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση του ύπνου σας. Ένας ενεργός τρόπος ζωής μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να κοιμάται καλύτερα και να ανανεώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης, ορισμένες τεχνικές χαλάρωσης όπως η γιόγκα και η μεταμνημόνευση μπορεί να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση του άγχους και του στρες που εμποδίζουν τον καλό ύπνο.

  Τέλος, αν αντιμετωπίζετε συνεχιζόμενα προβλήματα ύπνου, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Ο ιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε την αιτία των προβλημάτων ύπνου σας και να προτείνει κατάλληλες θεραπείες.

  Επομένως, η καλή ποιότητα ύπνου είναι ουσιαστικής σημασίας για την υγεία και την ευημερία μας. Ακολουθώντας ορισμένες απλές συμβουλές μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας και να απολαμβάνουμε μια πιο αναζωογονητική νύχτα ύπνου.

  Newsroom
  Newsroomhttps://ekozani.gr
  Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... [email protected]

  Read more

  More News