More

    Σε αυτή την περιοχή της Ιταλίας καλλιεργούνται τα μεγαλύτερα λεμόνια

    Τα λεμόνια στο Αμάλφι της Ιταλίας έχουν ιστορία. Η γλυκιά, ιδιαίτερα καθαρή και αρωματική γεύση των λεμονιών που καλλιεργούνται κατά μήκος της άγριας ακτής στην περιοχή της Καμπανία τα έχει κάνει διάσημα σε όλο τον κόσμο. Εκτός από την γεύση αυτό που τα ξεχωρίζει είναι το μέγεθός τους, συγκεκριμένα 4 φορές μεγαλύτερα από τα φυσιολογικά λεμόνια.

    H ακτή Αμάλφι εξελίχτηκε σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας αλλά και αγαπημένο μέρος τόσο των απανταχού jet setters όσο και των ζευγαριών που αναζητούν το ρομάντζο. Ευτυχώς, εξαιτίας της γεωμορφολογίας της περιοχής, η τουριστική ανάπτυξη έγινε σε ήπιους ρυθμούς. Ως εκ τούτου αποτελεί ακόμη και σήμερα έναν επίγειο παράδεισο.

    Σε αυτή την περιοχή της Ιταλίας καλλιεργούνται τα μεγαλύτερα λεμόνιαΣε αυτή την περιοχή της Ιταλίας καλλιεργούνται τα μεγαλύτερα λεμόνια

    Ένα λεμόνι αυτής της ποικιλίας έχει βάρος σίγουρα πάνω από 100 γραμμάρια, ενώ μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το ένα κιλό! Ο καρπός είναι γνωστός και ως «sfusato Amalfitano» και πήρε το όνομά του από την προέλευση της ποικιλίας του, αλλά και από το γεγονός ότι έχει ένα σχεδόν κωνικό σχήμα που δεν διαφέρει και πολύ από την άτρακτο (sfusato στα ιταλικά).

    Αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα καθιστά εύκολη την αναγνώρισή των λεμονιών αυτών από τις άλλες πιο στρογγυλές ποικιλίες που καλλιεργούνται οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

    Ένα καλό λεμόνι του Αμάλφι μπορεί να φαγωθεί με τον ίδιο τρόπο που θα έτρωγες ένα μήλο ή πορτοκάλι. Κατά μήκος της ιταλικής ακτής το απολαμβάνουν συνήθως κομμένο σε κομμάτια, πασπαλισμένο με αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και λίγο δυόσμο. Άλλοι το κάνουν σορμπέ, χρησιμοποιώντας τη λεμονόκουπα σαν μπολ, το βλέπεις ακόμη και ως ποτήρι για κοκτέιλ, ενώ φυσικά αποτελεί και το βασικό συστατικό για το διάσημο λιμοντσέλο, που προσφέρεται μετά το φαγητό.

    αμάλφι λεμόνια αμάλφι λεμόνια

    Το σορμπέ λεμονιού είναι το πιο δημοφιλές επιδόρπιο της περιοχής, πωλείται σε όλες τις τζελατερίες της περιοχής, σερβίρεται σε όλα τα εστιατόρια, και προσφέρεται στο τέλος ενός πλούσιου γεύματος.

    Είναι πολύ φρέσκο και δροσιστικό και ιδιαίτερα βοηθητικό στη χώνεψη. Συνήθως παρουσιάζεται σερβιρισμένο μέσα σε μια κοίλη λεμονόκουπα που έχει τοποθετηθεί κι αυτή για αρκετή ώρα στην κατάψυξη και εντυπωσιάζει πραγματικά με την εμφάνισή του.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX