More

  Συνάντηση Γνωριμίας με τη ζωή και το έργο της Ζωρζ Σαρή και προσκεκλημένο τον Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη

  Share

   

  - Advertisement -

   

   

  - Advertisement -

  Στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος φιλαναγνωσίας «λογοτεχνικές διαδρομές στην ιστορία», συναντάμε τον  Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη  για να μας ξεναγήσει στη ζωή και στο έργο της Ζωρζ Σαρή, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 18.00 στο café «Σιγά τον πολυέλαιο» (Βασ.Κωνσταντίνου 21-23)

  Στη συνάντηση θα ξεδιπλωθούν κομμάτια της διαδρομής της Ζωρζ Σαρή που ακόμη μας εμπνέουν και μας δίνουν θάρρος και πίστη στις πανανθρώπινες αξίες. Θα διερευνήσουμε το πώς έζησε και κατέγραψε μέσα στα βιβλία της ορισμένες από τις μεγαλύτερες στιγμές του προηγούμενου αιώνα όπως ο ελληνικός μεσοπόλεμος, ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος, η Κατοχή, η Αντίσταση, ο εμφύλιος και η δικτατορία. Θα την ακολουθήσουμε και αργότερα που ως συγγραφέας ταξίδευε σε όλη την χώρα για να επισκεφτεί τα σχολεία και να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο του βιβλίου.

  Η συνάντηση η οποία θα διαρκέσει 1,5 ώρα θα δώσει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να γνωρίσουν το έργο και την προσωπικότητα της συγγραφέα που με το έργο της επηρέασε το λογοτεχνικό τοπίο και την παιδική – νεανική λογοτεχνία όσο λίγοι.

  Παράλληλα, Θα παρουσιαστούν παραδείγματα δραστηριοτήτων που έχουν σχεδιαστεί για να υλοποιούνται στη σχολική τάξη με αφορμή τα βιβλία της σπουδαίας συγγραφέα.

  Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται το βιβλιοπωλείο «Βιβλιότοπος»

  Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης, ιστορικός, εμψυχωτής
  Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και ακολούθησε την κατεύθυνση της Ιστορίας. Ειδικεύτηκε στα θέματα της Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας και εκπόνησε εργασίες με θέμα την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης. Έζησε στην Ισπανία όπου παρακολούθησε μαθήματα για την ιστορία της χώρας και έμαθε την ισπανική γλώσσα. Έχει εργαστεί ως φιλόλογος με μαθητές γυμνασίου και λυκείου και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Σπουδάζει από τον Οκτώβρη του 2023 στο ΠΜΣ «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης» του ΕΚΠΑ.
  Φανατικός αναγνώστης των βιβλίων της Ζωρζ Σαρή από την παιδική του ηλικία, είναι μέλος της δημιουργικής ομάδας των Εκδόσεων Πατάκη για τις δράσεις με αφορμή τα «100 χρόνια από τη γέννηση της Ζωρζ Σαρή».

  Διοργάνωση:

  Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας

  Διεύθυνση Α/θμιας Νομού Κοζάνης

  Β/θμιας Διεύθυνσης Νομού Κοζάνης

  Σχολική Βιβλιοθήκη  «Book Busters» του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

  Σχολική βιβλιοθήκη του 5ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας Ευαγόρας Παλληκαρίδης

  Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

  Θεατρική Αναζήτηση

  Με την υποστήριξη των εκδόσεων Πατάκη

  Η σημαντικότητα του ύπνου για την υγεία μας

  Ο ύπνος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την καλή μας υγεία και ευημερία. Καθημερινά, ανανεώνουμε τις ενεργειακές μας αποθέματα και ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα μέσω του ύπνου. Παράλληλα, ο ύπνος βελτιώνει τη διάθεσή μας και επηρεάζει θετικά την καθημερινή μας απόδοση.

  Παρόλα αυτά, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση στη σύγχρονη κοινωνία για έλλειψη ύπνου, λόγω του στρες, των κοινωνικών υποχρεώσεων και της υπερβολικής χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών. Αυτή η έλλειψη ύπνου έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας, που μπορεί να περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη, κατάθλιψη και άλλες ψυχικές διαταραχές.

  Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, είναι σημαντικό να δώσουμε προτεραιότητα στον ύπνο και να τηρούμε έναν υγιεινό ύπνο. Αυτό σημαίνει να κοιμόμαστε τουλάχιστον 7-8 ώρες την ημέρα, να δημιουργούμε ένα ήρεμο και σκοτεινό περιβάλλον για τον ύπνο μας και να αποφεύγουμε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών πριν τον ύπνο.

  Επιπλέον, η ενίσχυση της ρουτίνας του ύπνου μας, με τακτικές ώρες κοιμίζεις και ξυπνήματος, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μας. Επίσης, η αθλητική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην ευκολία του να κοιμηθούμε και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μας.

  Τελικά, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο ύπνος είναι ένας βασικός παράγοντας για τη σωστή λειτουργία της σωματικής και ψυχικής μας υγείας. Αξίζει να δώσουμε προτεραιότητα στον ύπνο μας και να φροντίζουμε να έχουμε έναν υγιεινό και ισορροπημένο ύπνο κάθε μέρα.

  Newsroom
  Newsroomhttps://ekozani.gr
  Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... [email protected]

  Read more

  More News