More

    Τα καλύτερα εστιατόρια για να κάνεις ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα (pics)

    Καθώς ο χρόνος φεύγει για να αφήσει χώρο σε μια νέα αρχή, η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη Νέα Χρονιά με λάμψη, διασκέδαση και γαστρονομική απόλαυση.

    Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς χωρίς ιδιαίτερο εορταστικό μενού δε γίνεται, και αυτό το ξέρουν πολύ καλά 10 αγαπημένα αθηναϊκά εστιατόρια, τα οποία θα κάνουν και φέτος τις γιορτινές μας αποδράσεις παραμυθένιες, νόστιμες και μοναδικές.

     

    Moorings, Βουλιαγμένη

    Στη Μαρίνα Βουλιαγμένης, το Moorings πρωταγωνιστεί ανάμεσα στα fine dining εστιατόρια, που εκτός από καλό φαγητό, προσφέρουν και αξεπέραστη θέα, και για τα φετινά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως πάντα, θα προσφέρει αυτά τα δύο χαρακτηριστικά του, στολισμένα με μία επιπλέον γιορτινή διάθεση και διανθισμένα με τη μουσική των Prestige the Band. Το Πρωτοχρονιάτικο μενού, που υπογράφει ο chef Κώστας Λώλας, στα 119€ το άτομο, το οποίο ανοίγει η σούπα με ραβιόλι πάπιας κονφί, συνεχίζει το χαβιάρι μαζί με καραβίδες σε κρέμα από ψητό κέικ τυριού και το φιλέτο Black Angus με πατάτες φοντάν σε σάλτσα Μπορντoλέζ, και κλείνει ένα κομμάτι βασιλόπιτα για το καλό αλλά και μία μπλακ φόρεστ, για το καλύτερο!

     

    Matsuhisa Athens, Four Seasons Astir Palace Hotel

    Το Matsuhisa Athens στο Four Seasons Astir Palace Hotel  είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους ονειρεύονται να περάσουν ρεβεγιόν τους δίπλα στη θάλασσα. Το μενού για το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, στα 260€ το άτομο αποτελείται από τα μοναδικά πιάτα Shrimp Koilados Dumpling Caviar, Toro Yuzu Miso Truffle, Matsuhisa Sushi Selection, Salmon Skin Salad Tosazu, Unagi Sansho Pepper Salsa, Wagyu Steak Wasabi Gremolata και Vanilla Raspberry Yogurt.

     

    Βασίλαινας

    Το εστιατόριο Βασίλαινας που έχει στο ενεργητικό του πάνω από 100 χρόνια πορείας στον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας, προσφέρει κάθε χρόνο ένα υπέροχο ρεβεγιόν στο χώρο του. Με 115€ το άτομο (και επιπλέον χρέωση 45€ για κρασί), όσοι επιλέξουν το εστιατόριο για Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, θα απολαύσουν ένα μενού γεμάτο gourmet επιλογές, με ταραμοσαλάτα “Βασίλαινας”, σολομό με κινόα και φύκι, σούπα κολοκύθας, καραβίδα tartar, σφυρίδα με ριζότο σελινόριζας, χοιρινό Ibérico με ραγού μανιταριών, Mont Blanc με κάστανο, μους λευκής σοκολάτας και παγωτό κάρδαμο, και φυσικά για κλείσιμο, βασιλόπιτα.

     

    Βαρούλκο Seaside, Πειραιάς

    Το Bαρούλκο Seaside στην Ακτή Κουμουνδρούρου, προσφέρει ένα μοναδικό ρεβεγιόν, δίπλα στο γαλάζιο τοπίο του Μικρολίμανου, με ένα μενού 6 πιάτων, στα 145€ το άτομο, το οποίο περιέχει σούπα σελινόριζας (εσπρέσσο, λάιμ, χαβιάρι Οssetra), καρπάτσιο τόνου (μαύρο σκόρδο, λεμόνι, αφυδατωμένο καλαμπόκι, πίκλα κρεμμύδι), ραβιόλι με καβούρι και ψητές γαρίδες (αγκινάρες, κρέμα αρακά, εσπεριδοειδή, κόλιανδρος), φιλέτο μπαρμπούνι σοτέ με πουρέ παστινάκι (σαλικόρνια, μαρμελάδα λευκού σκόρδου), φιλέτο μοσχάρι με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (μπροκολίνι, vτομάτα κονφί, σάλτσα σοκολάτας) και για γλυκό cremeux σοκολάτας με κόκκινα φρούτα και παγωτό καραμέλα.

     

    Le Pavillon, Χαλάνδρι

    Ο σεφ Jean Charles Metayer ξεδιπλώνει το ταλέντο του, με έμφαση πάντα στη θαλασσινή γαστρονομία που αποτελεί τη signature σφραγίδα του και πιάτα που δίνουν στις κλασικές γαλλικές τεχνικές, μεσογειακή έκφραση. Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, η γευστική εμπειρία ξεκινά με Σούπα άγριων μανιταριών με καπνιστή πάπια, Φουά γκρα με κυδώνια και pop corn και κορυφωνεται με Rib eye με σος κόκκινου κρασιού Nordelaise. Οι οινικές επιλογές του βραβευμένου sommelier Γιώργου Λούκα, που επιμελείται τη λίστα κρασιών και το wine pairing περιλαμβάνουν εκλεκτές ετικέτες από την Ελλάδα και τον κόσμο και συνθέτουν μια ξεχωριστή fine dining εμπειρία.

     

    Σπονδή, Παγκράτι

    Το μενού της Πρωτοχρονιάς στο πολυβραβευμένο εστιατόριο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Χαβιάρι καβούρι με yuzu, Καλκανι meunière, Ζαρκάδι με κεράσι και Σοκολάτα βατόμουρο.

     

    ΝΥΧ Japanese Fusion Gastrobar

    Χαρείτε τη μαγικά λαμπερή παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ΝΥΧ ένα από τα καλύτερα Roof tops της Αθήνας. Δειπνήστε με τη μαγευτική θέα της ολόφωτης Ακρόπολης και τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα και υποδεχτείτε το νέο έτος με πιάτα εμπνευσμένα από την Ιαπωνική fusion κουζίνα. Ο σεφ Δημήτρης Κότσαλης προτείνει μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία πέντε πιάτων, μαζί με εμπνευσμένα κοκτέιλ και κρασιά συνοδευόμενη από τις μουσικές επιλογές του resident DJ, στα 210€/άτομο.

     

    Gigifioggos, Περιστέρι

    Η καρδιά των γιορτών χτυπάει στο Περιστέρι, στον στολισμένο και φωτισμένο Gigifioggos. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το μενού περιλαμβάνει βελουτέ κολοκύθας με γλυκοπατάτα, κροκέτες πατάτας- σπανάκι με καπνιστό σολομό και Rib Eye με φρέσκια νιόκι, τρούφα και σάλτσα ερυθρών κρασιών. Οι αναπάντεχες οινικής επιλογές, με έμφαση στα μοναδικά Ελληνικά αφρώδη, σε σπάνιες ετικέτες και παλαιωμένα κρασιά, διαλεγμένα από τον Head sommelier Βασίλη Παπαδόπουλο

     

    Zanó Athens, Κολωνάκι

    Το Zanó Athens μπορεί να αποτελεί μία από τις πιο πρόσφατες γαστρονομικές προσθήκες στο Κολωνάκι, που φέρνει νεοϋρκοκέζικο αέρα. Φέτος στις γιορτές, βάζει τα γιορτινά του και μας καλεί να περάσουμε τα ρεβεγιόν μας παρέα με τις επιλογές του chef Γιάννη Κιόρογλου. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με 140€ το άτομο, οι επισκέπτες θα γευτούν ένα μενού 7 σταδίων με Tacos από χαρούπι, σεβίτσε λαυράκι, ταραμά και χαβιάρι ή τραγανό φύλλο brick, ταρτάρ μοσχάρι και μαγιονέζα τρούφα για ορεκτικό, ριζότο κουνουπίδι με χτένια σωτέ και μανιτάρια shiitake, φιλέτο σφυρίδας, νιόκι από κάστανο και πουρές σελινόριζας και φιλέτο μοσχάρι, δαμάσκηνα με miso και radicchio για τα τρία κυρίως πιάτα, σορμπέ ούζο με πραλίνα φιστίκι και medovic σαν μελομακάρονο με παγωτό μέλι και madeleines με καβουρδισμένο βούτυρο για mignardise.

     

    Saint George Lycabettus, Λυκαβηττός

    Το 5 αστέρων ξενοδοχείο της Αθήνας, με την πανοραμική θέα της πόλης που κόβει την ανάσα, θα μας φιλοξενήσει, με το Gold Glam New Years Eve μενού, στα 250€ το άτομο. Οι παρευρισκόμενοι θα δοκιμάσουν καβούρι με κουμ κουάτ, τραγανό ταρτάκι με αυγοτάραχο Μεσολογγίου και πέρλες λεμόνι, σούπα αστακού με χτένι poele και μαύρο χαβιάρι, σφυρίδα με σάλτσα Beurre Blanc, εσπεριδοειδή και υφές από κίτρινο παντζάρι, πράσινα σαλατικά με ψητό καμαμπέρ, σάλτσα από passion fruit και πέρλες μανταρίνι, βιολογικό Φιλέτο Black Angus με πατάτα pave, king oyster, σάλτσα marchand de vin και μαύρη τρούφα, και φυσικά, όπως προβλέπει και το όνομα του μενού, ένα χρυσό γλυκό, μία μους σοκολάτας γάλακτος με φύλλα χρυσού!

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news