Η διατροφή και η άσκηση παίζουν σημαντικό ρόλο στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε να εμφανίσουμε καρδιαγγειακά προβλήματα.
Αν και οι προβλέψεις για το μέλλον γύρω από τον αριθμό των ψαριών στις ελληνικές θάλασσες είναι δυσοίωνες, η σαρδέλα παραμένει ο βασιλιάς του καλοκαιρινού τραπεζιού.
Μαγειρεμένη στα κάρβουνα ή σε τηγάνι, η σαρδέλα κερδίζει μικρούς και μεγάλους με την πλούσια γεύση της.
Ταυτόχρονα η καρδιά δείχνει να τη λατρεύει, όπως και όλα τα ψάρια με ω-3 λιπαρά.
Σολομός, σκουμπρί, ρέγγα και σαρδέλα είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά και οι γιατροί συνιστούν να καταναλώνονται εβδομαδιαίως για μια δυνατή και υγιή καρδιά.
Αν τα καταναλώνουμε δύο φορές την εβδομάδα, τότε μειώνουμε τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα κατά 36%.