More

  Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης αποφάσισε τη μη διατήρηση των νομικών του προσώπων 

  Share

  - Advertisement -

  Τη μη διατήρηση των νομικών του προσώπων σε ΟΑΠΝ, Κοινωφελή Επιχείρηση και Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, το απόγευμα της Τρίτης 14 Νοεμβρίου.

  Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου του 2024 θα τεθεί σε εφαρμογή ο Ν5056/2023 που  προβλέπει την κατάργηση όλων των ΝΠΔΔ των Δήμων και την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων και του προσωπικού τους στους Δήμους.

  Ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας ανέφερε πως “είναι μεγάλη πρόκληση η  λειτουργία τους και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες τους” τονίζοντας “ότι δεν χάνονται τα δικαιώματα των εργαζομένων” .

  - Advertisement -

  Ο επικεφαλής της παράταξης “Κοζάνη Τόπος να Ζεις”, Χάρης Κουζιάκης τόνισε πως “η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδεύει με τα ΝΠΔΔ και να γίνονται όλα μέσα σε έναν Δήμο. Κρίνω ότι ενδεχομένως είναι εκ των πραγμάτων χαμένος χρόνος να κινητοποιηθούμε και να παλέψουμε σαν ΚΕΔΕ και αυτοδιοίκηση μαζί. Η  Κοβεντάρειος βιβλιοθήκη κατά τη γνώμη μας, πρέπει να παραμείνει αυτόνομη, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ευελιξίας στο διοικητικό συμβούλιο και να αναδειχθεί ο πλούτος της”.

  Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ Ζήσης Μάρας, ανέφερε” δεν προλαβαίνει κανείς να το αναλύσει λόγο χρόνου. Είμαστε διχασμένοι γιατί γεννιούνται πολλά ερωτήματα κυρίως ως προς τον τρόπο λειτουργίας”.

  Τον προβληματισμό του εξέφρασε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς, Ερρίκος Δαβιδοπουλος, όσο αφορά τη λειτουργία της, αν μεταφερθεί στον Δήμο” σε τι μορφή θα πάει και πως θα λειτουργήσει, ενώ ο κ. Τζουμερκιώτης τόνισε “να διατηρηθεί ως έχει για δύο λόγους. Ο ένας είναι η αμεσότητα στην λήψη των αποφάσεων και ο δεύτερος να διατηρήσει το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου”.

  Τον λόγο πήρε και ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης ο οποίος  τόνισε “δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης να παραμείνουν τα  νομικά πρόσωπα του Δήμου Κοζάνης εκτός από τις σχολικές επιτροπές”.

  Με την αύξηση της χρήσης του διαδικτύου, έχει αναδειχθεί ένα νέο πρόβλημα: το cyberbullying. Το cyberbullying είναι η χρήση του διαδικτύου για την πρόκληση βλάβης ή δυσφήμισης σε κάποιον άλλον. Αυτό το πρόβλημα έχει γίνει ακόμη πιο σοβαρό με την εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων και των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας.

  Το cyberbullying μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τα θύματα του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ψυχολογικά προβλήματα όπως άγχος, κατάθλιψη και απομόνωση. Μπορεί επίσης να έχει αρνητικές συνέπειες στη σχολική και κοινωνική ζωή του ατόμου. Είναι σημαντικό να δούμε το cyberbullying ως ένα σοβαρό πρόβλημα που απαιτεί δράση.

  Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του cyberbullying, πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και αρχών. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τους νέους σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου και του cyberbullying, καθώς και να τους παρέχουμε τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν αυτή την απειλή. Επιπλέον, πρέπει να υπάρξει μια συνεχής εποπτεία και παρακολούθηση της δραστηριότητας των νέων στο διαδίκτυο.

  Τέλος, πρέπει να υπάρξουν αυστηρότερες νομικές κυρώσεις για όσους εμπλέκονται σε cyberbullying. Οι υπεύθυνοι πρέπει να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των πράξεών τους και να τις αντιμετωπίζουν σύμφωνα με το νόμο.

  Συνολικά, το cyberbullying είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να ληφθεί σοβαρά και να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα. Με τη σωστή εκπαίδευση, παρακολούθηση και νομικές κυρώσεις, μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά και τους νέους από αυτό τον κίνδυνο και να δημιουργήσουμε ένα πιο ασφαλές διαδίκτυο για όλους.

  Newsroom
  Newsroomhttps://ekozani.gr
  Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... [email protected]

  Read more

  More News